keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Runebergintorttusia



Tälläviikolla vietämme Runebergin päivää, joten sehän on hyvä syy taas leipoa! eiks je?
Päätin tehdä ruuneberit levylle, sillä halusin tehdä niistä sydämmen muotoisia. Löysin elämä makeaksi-blogista perus Runebergintorttu ohjeen, jota muokkasin vähän sitten oman pääni mukaan.

Mitä tarvikkeita tarvitaan:
kaksi muovikulhoa, nuolija, sähkövatkain, piparimuotti, kulho, lusikka, pursotin uuninpelti

Mitä aineksia tarvitaan:

225 grammaa(puoli pakettia) leivontamargariinia
1,5 desilitraa sokeria
3 kananmunaa
1,5 desilitraa mantelirouhetta
3 desilitraa vehnäjauhoja
1,5 desilitraa korppujauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta
1,5 desilitraa maitoa
+ tomusokeria, vadelmahilloa
(jos haluaa voi laittaa makunsa mukaan pari tippaa karvasmanteliöljyä/manteliesanssia)


Ja sitten leipomaan:

1. Vaahdota pehmoinen rasva ja sokeri muovikulhossa vaahdoksi
2. Lisää kananmunat, yksi kerrallaan ja vatkaa samalla voimakkaasti
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa
4. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunilevylle
5. Paista 200 asteessa n. 15 min. Katso että torttu saa väriä, mutta ei liikaa.
6. Kun torttulevy on jäähtynyt, leikkaa tortut haluamaasi muotoon esimerkiksi piparkakkumuotin avulla.
7. Tee kulhoon tomusokeri+vesi(vettä vain pieni tilkka) tahna ja koristele torttuset hillolla ja tomusokeritahnalla. (paras tulos pursottimen avulla!)
8. Mukavaa tulevaa Runeberginpäivää! :P nauttikaamme.

1 kommentti:

  1. NAM!! Ihana idea tehdä sydämenmuotosia ja näyttää herkullisilta! Olisinpa ollut syömässä sun kanssa.. ;) On ikävä sua ja herkuttelua yhdessä! :D

    VastaaPoista