sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Karamellisoitu ananasherkku


Sain tämän idean hyvältä ystävältäni, joten päätin itsekkin kokeilla! Tämä sopii hyvin jälkkäriksi! Lisäsin tuohon annokseen vielä kunnolla lisää jäätelöä tuon kuvan ottamisen jälkeen!

Näitä tarvikkeita tarvitaan:

- leikkuulauta, puukko, paistinpannu, paistinlasta

Näitä aineksia tarvitaan:

- yksi kokonainen ananas
- fariinisokeria
- juoksevaa margariinia
- Toffee/kinuskijäätelöä (esim. Rainbow gourmet karamelli tai maidottoman version saat TofuLine Gold toffee- soijajäätelöllä)

Näin se homma etenee:

1. Kuori Ananas, poista kova keskiosa, paloittele kuutioiksi

2. Laita reilu loraus margariinia paistinpannulle, niin että koko pannulla on sitä.

3. Kaada fariinisokeria pannulle ja lisää sitä niin, että pannulle tulee ruskealiemi.

4. Lisää ananaspalat pannulle ja pyörittele niitä sokeriliemessä niin että anananakset saavat väriä ja karamellisoituvat

5. Jos et tarjoa herkkua heti, laita uuni pienelle teholle (vaikkapa alle 100 astetta) paistinpannu pellinpäälle/ritilälle, niin se pysyy lämpimänä

6. Jaa ananakset tarjoilukulhoihin ja lisää sokeriliemeä myös niiden päälle

7. Laita jäätelöä ananaksien päälle reilukerros ja koristele haluamallasi tavalla.

8. NAUTI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti