tiistai 16. helmikuuta 2010

Pähkinäinenkahdensuklaankääretorttu



Ja TAAS suklaata.. hmm.. no mutta tämä on yksi ihan lempparileivoksistani!
Suklaa ja pähkinät vaan ovat niin mieletön duuo! Kääretorttu ohje on takuuvarma anopilta saama pehmoinen perusohje, lisäsin siihen vain kaakaota niin sain suklaisen pohjan! Kuvassa kokotorttu ja toisessa spraykermavaahdolla koristeltu leivospala.

Mitä tarvikkeita tarvitaan?
-kaksi muovikulhoa, nuolija, sähkövatkain, puuhaarukka, lasi.

Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
1 lasi munia (n. neljä)
1 lasi sokeria
puoli lasia vehnäjauhoja
puoli lasia perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta
3 ruokalusikkaa tummaa kaakaota
Täytteeseen:
2,5 desiliraa kevyt vispikermaa
1 levy eli 200grammaa Pirkka valkoinen hasselpähkinäsuklaata
Koristeluun:
Valmiita suklaalastuja tai esim. suklaapatukka jonka voit raastaa tortun päälle, mantelirouhetta/hasselpähkinärouhetta

Ja sitten hommiin:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille

4. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia

5. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille

6. Anna jäähtyä

7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita se hetkeksi kylmään

8. Sulata suklaa vesihauteessa

9. Sekoita sula suklaa kermavaahtoon

10. Levitä täyte (jätä vähän kuorrutteeseen) pohjan päälle ja kääri kääretortuksi

11. Levitä loput täytteet kuorrutteeksi ja koristele esim. suklaalastuilla (itselläni hasselpähkinälastuja, joita oli joulumyynnissä) ja mantelirouheella

12. Nautisskele!

1 kommentti:

  1. Näyttää niiiiiiiiin herkulliselta ! Kunpa vielä pääsis maistamaan ! NAM ! t.mama

    VastaaPoista