sunnuntai 28. helmikuuta 2010

olympialaistäytekakku


Tämä kakku on tehty reilussa olympiahengessä, muunmuassa täytetty suomenpelin aikana. Käytin tässäkin kakussa lempparitäytteitäni, eli valkosuklaamoussea ja persikkaa ja mansikkaa. Tein tämän omalle Leijonamiehistölleni nopeantoiminnanjoukkojen olympialaisiin mitalikahveille(KULTAA TULI!).
Oli muuten hyvää!

Mitä tarvikkeita tarvitaan?

- Neljä muovikulhoa (tai sitten tiskaat välillä!), sähkövatkain, siivilä, sahalaitainen puukko, veitsi, pursotin, leikkuulauta, silikoninen pullasuti, ruokalusikka, halkaisijaltaan 24 cm oleva silikoninen kakkuvuoka, nuolija, puuhaarukka, lasi.

Mitä aineksia tarvitaan?

Kakkupohjaan (GLUTEENITON):
- 7 kananmunaa (huoneenlämpöisiä!)
- 2 ja puoli desilitraa sokeria
- 3 ja puoli desilitraa perunajauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
+ tilkka margariinia


Näin teet kakkupohjan:

1. Vatkaa munat ja sokeri (kunnolla!!) vaaleaksi vaahdoksi

2. Sekoita kuivat aineet

3. Lisää kuivat aineet munasokeri vaahtoon siivilän läpi ja varovasti puuhaarukalla sekoittaen (älä kopsuttele reunoja!)

4. Voitele kakkuvuoka, kun käytät silikonivuokaa ei tarvitse kuin voidella se.

5. Kaada taikina vuokaan

6. paista 175 asteessa n. 40-50 min. kunnes kakku on kypsä keskeltäkin. (jos kakun pinta tummuu liikaa, voit laittaa esimerkiksi leivinpaperin kakun päälle, kunhan paistoajasta on mennyt jo vähintään kaksi kolmasosaa.)


Mitä aineksia tarvitaan täytteeseen, koristeluun ja kostutukseen:
- kaksi pussia Blå Band valkosuklaanougatmousse aineksia (tulee yhteensä 6 desiä)
- 2 desilitraa maitoa
- kaksi purkkia vauvan persikkasosetta
- mansikkahilloa (reilusti!)
- kostutukseen n. 1,5 desilitraa Rainbow hedelmäjuomaa(voit pikkusen laimentaa vedellä) Koska kakku on pelkistä perunajauhoista, ei sitä tarvitse kostuttaa niin paljon, kuin tavallista kakkupohjaa. Kostuta kevyesti silikonisen pullasudin avulla
- koristeluun 5 desilitraa kermaa
- 4 teelusikkaa kaakaojauhetta
- persikoita
- 50 g valkosuklaata
- sokeria, vaniljasokeria

Näin teet täytekakun:

1. Vatkaa mousseaineksia ja maitoa n. 5 minuuttia ja nosta hetkeksi kylmään

2. Leikkaa kakkuun kaksi kerrosta sahalaitaisen puukon avulla

3. Kostuta pohja ja levitä persikkasose ja sen päälle puolet valkosuklaanougatmoussesta

4. Laita päälle seuraava kerros, kostuta, levitä mansikkahilloa ja loput valkosuklaamoussesta.

5. Lisää päällin kerros ja kostuta hieman

6. Anna kakun maustua yön yli peitettynä jääkaapissa (voi toki koristella hetikin jos tarjoilet samana päivänä, mutta herkullisempaa saa kuin se kerkeää maustua hetken.)

Koristelu:

1. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeria ja vaniljasokeria makusi mukaan

2. Levitä kermavaahtoa tasaisesti joka puolelle kakkua (tässä on hyväapu jokin tasainen esim. tarkoitukseen tarkoitettu tasoitus levy, toki onnistuu puukolla/veitselläkin.)

3. Raasta valkosuklaa rouheeksi ja levitä kakun reunoille

4. Sekoita loppuun kermavaahtoon 4 teelusikkaa kaakaojauhetta, niin saat siitä ruskeaa.

5. Pursota haluamasi teksti kakun keskelle, Pursota kuviota reunoille, koristele esimerkiksi persikoilla.


NAUTTIKAAMME.

2 kommenttia: