sunnuntai 21. helmikuuta 2010

kerrostäytekakku


Voi että on mukavaa leipoa täytekakkuja, se on vaan niin parasta. Olin suunnitellut tätä jo pitkin viikkoa millaisen sitten pyöräytän loppuviikon äitin ja siskon yhteissynttäreille. Haastattelutyötäkin tein mitä sankarit haluavat väliin jne. ja itse sovelsin loput! Ja suurena apuna, inspiraation luojana toimii Ulla Svensk:in kirjoittama UNELMAKAKUT kirja. Mahtava kirja, suosittelen suuresti! Niin mutta siis tämä kakku on ihan itse suunniteltu ei siis suoraan mistään kirjasta tms. Täytekakkupohjan ohjeen otin kirjasta ja muut sitten keksin itse. Siispä pohjana on ihan tavallinen 7 munan kakkupohja ja lisäosina peruskääretorttulevystä leikatut osaset. Alaosa ns. perustäytekakkua ja yläosa vähän spesiaalimpaa, voi siis valita kummanlaista haluaapi!

Mitä tarvikkeita tarvitaan?
- Viisi muovikulhoa (tai sitten tiskaat välillä!), sähkövatkain, siivilä, lautanen, haarukka, sahalaitainen puukko, veitsi, pursotin, leikkuulauta, silikoninen pullasuti, ruokalusikka, halkaisijaltaan 24 cm oleva kakkuvuoka, uuninpelti, nuolija, puuhaarukka, lasi, Leivosmuotit kahta eri kokoa (isompia kuin piparimuotit)[voi myös muotoilla itse leikkaamalla)

Mitä aineksia tarvitaan?

Kakkupohjaan:
- 7 kananmunaa (huoneenlämpöisiä!)
- 2 ja puoli desilitraa sokeria
- 3 desilitraa vehnäjauhoja
- puoli desilitraa perunajauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
+ tilkka margariinia ja korppujauhoja

Näin teet kakkupohjan:

1. Vatkaa munat ja sokeri (kunnolla!!) vaaleaksi vaahdoksi

2. Sekoita kuivat aineet

3. Lisää kuivat aineet munasokeri vaahtoon siivilän läpi ja varovasti puuhaarukalla sekoittaen (älä kopsuttele reunoja!)

4. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka

5. Kaada taikina vuokaan

6. paista 175 asteessa n. 40-50 min. kunnes kakku on kypsä keskeltäkin. (jos kakun pinta tummuu liikaa, voit laittaa esimerkiksi leivinpaperin kakun päälle, kunhan paistoajasta on mennyt jo vähintään kaksi kolmasosaa.)


Kääretorttulevy:

4 kananmunaa
lasi sokeria
puoli lasia vehnäjauhoja
puoli lasia perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta

Näin leivot kääretortun:

1-3. Leivo samalla tavalla kuin edellä mainittu kakkupohja (kohdat 1-3)

4. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille

5. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia


KUN OLET LEIPONUT MOLEMMAT POHJAT TOIMI NÄIN:

1. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen sahalaitaisella veitsellä

2. Leikkaa kääretorttu haluttuun muotoon joko muoteilla tai käsin ( minulla oli IKEAn kakkumuotit käytössä, kaksi sellaista aaltoympyrää( vai kukan muotoista) mutta kumminkin.) Leikkaa siitä neljä eripalaa, kaksi samanlaista isompaa 2. kerrokseksi ja kaksi samanlaista pienenpää 3. kerrokseksi.


Mitä aineksia tarvitaan täytteeseen:
- 5 desilitraa vispikermaa + vaniljasokeria, sokeria
- mansikkahilloa reilusti
- 3 banaania
- purkillisen persikkapilttiä
- 1 paketti eli 2 pussia Blå Band valkosuklaanougat mousse aineksia
- 2 desilitraa maitoa
kostutukseen:
- 2 teelusikkaa vaniljasokeria
- ainakin 5 desilitraa maitoa

Näin valmistat täytteen:

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla ja sokerilla makusi mukaan

2. Valmista Valkosuklaanougat mousse, paketin ohjeen mukaan, eli vatkaa 2 desiä kylmää maitoa jauheeseen n. 5 minuutin ajan. Nosta mousse hetkeksi jääkaappiin.

2. Aloita kostuttamalla kakun ensimmäinen kerros, aloita siis pohjimmaisesta kerroksesta jonka kumoat halutulle aluslautaselle. Valmista kostutus maito, eli sekoita 5 desilitraa maitoa ja 2 teelusikkaa vaniljasokeria. Kostuta ruokalusikan avulla ja silikonisen pullasudin avulla.

3. Muussaa banaanit soseeksi haarukan avulla. Levitä banaanisose kostutetun pohjan päälle. Lisää päälle reippaasti kermaa.

4. Lisää seuraava kakun kerros. Kostuta se. Levitä kerrokseen runsaasti mansikkahilloa ja kermavaahtoa.

5. Lisää Täytekakun "päällyskerros" ja kostuta se.

6. Levitä kermavaahtoa ohut kerros päällimmäiseksi

7. Lisää kääretorttulevypala ja kostuta se (vähemmällä määrällä kuin täytekakkupohjaa) Lisää persikkapilttiä ja reilukerros valkosuklaanougatmoussea

8. Lisää toinen kääretorttulevypala ja kostuta se. Lisää päälle ohut kerros kermavaahtoa.

9. Lisää pienimmät kääretorttupalat, kostuta ja laita niiden väliin myös persikkapilttiä ja valkosuklaamoussea

10. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa esimerkiksi yön yli. Mutta jos ei ole aikaa moiseen, voi kakun toki koristella vaikka samantien.


Ja sitten koristelemaan:

Mitä aineksia tarvitaan koristeluun:

- 7,5 desilitraa vispikermaa + ripaus vaniljasokeria ja maun mukaan sokeria
- purkillinen kirsikoita sokeriliemessä
- Irtokarkeista värikkäitä "vihreitä kuulia"
- yksi kiivi
- ruokalusikallinen kaakaojauhetta

Näin koristelet:

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se makusi mukaan sokerilla.

3. Pursota kermaa reunoille

4. Pursota mielesi mukaan muuallekkin

5. Pursota "kekoja" joihin voit laittaa kirsikoita

6. Sirottele pienellä siivilällä kaakaojauhetta ympäri kakkua

7. Koristele kirsikoilla, paloitelluilla karkeilla, ja paloitelluilla kiiveillä.

8. Herkutelkaamme!

1 kommentti:

  1. Mahtava kakku,tekijänsä veroinen ! Ja niiiiiiin herkullista!
    -mami-

    VastaaPoista