torstai 31. tammikuuta 2013
Yo-Lakkikakku
Tein kaksi tällaista lakkikakkua siskoni Ylioppilasjuhliin. Hän suoritti kaksoistutkinnon, joten lakkia koristi violetin värinen nauha.
Kakkupohjan tein tavallisen kääretorttuohjeen mukaisesti, mutta paistoin pohjan kakkuvuoassa. Voin kertoa, että pohjista ei tullut kovinkaan korkeita, joten ne olivat hyvin haasteellisia leikata kerroksiin. Joten jos haluat tehdä tällaisen kakun, suosittelen tekemään joko tavallisen kakkupohjan tai kaksi kääretorttulevyä joista leikkaat sopivan kokoiset ympyrät. Joten laitan tähän teille ohjeeseen, nyt vaihtoehtoisen ohjeen pohjaksi. Kakku sisälsi mangosuklaamoussea ja oli oikein hyvää! Koristelu vaati toki aikaa, mutta sai myös paljon kehuja. Tuon Lyyra-koristeen otin Yo-kortista irti, mutta kannattaa mainita vieraille, että se ei ole syötävää... meillä meinasi käydä aika hassusti, hih. Tässä teille ideaa ensi kevään juhlia varten.
Näin teet lakkikakun:
Pohja:
Pohjan voit tehdä joko tavallisella täytekakkuohjeella jonka löydät täältä
tai kaksi kääretorttupohjaa, joihin löydät ohjeen täältä (valmiiksi kaksinkertaisena)
Täytteen ainekset:
- 5 desilitraa vispikermaa
- 2 ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta
- 250 grammaa mangotuorejuustoa
- 200 grammaa hyvää suklaata
- 2 purkkia vauvansose Mango-pilttiä
Sokerikreemi (sokerimassan ja kakun väliin, ettei sokerimassa "hikoile") :
- 125 grammaa margariinia
- n. 4 desiä tomusokeria
- puoli teelusikkaa vaniljasokeria
- 1 ruokalusikkaa vettä
kostutus:
vaniljasokeri + maito seos
Koristelu:
- reilusti valkoista sokerimassaa
- mustaa marsipaania
- leivontaan tarkoitettua kimalletta
- leivontaan tarkoitettua helmiäisspraytä
- violettia elintarvikeväriä
- vaaleanlilaa sokerimassaa
- elintarvikeliimaa
- tomusokeria
- muovinen Lyyra
1. Valmista kakkupohja/kääretorttulevy mainitsemani ohjeen mukaisesti.
2. Leikkaa pohjat sopiviin muotoihin / kerroksiin, jos teet tavallisen kakkupohjan pyöristä hieman.
3. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen vaniljakreemijauhe siivilänläpi.
4. Lisää mangotuorejuusto kokoajan vatkaten
5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita suklaa ohuena nauhana mangokermansekaan.
6. Kostuta ensimmäinen kakun kerros vaniljamaidolla pullasudin avulla, lisää mango-pilttiä ja suklaamangomoussea.
7. Tee samoin seuraavalle kerrokselle
8. Kun kakku on täytetty kostuta vielä päällimmäinenkin levy.
9. Valmista sokerikreemi. Vatkaa pehmeää margariinia sähkövatkaimella ja lisää siihen vähin erin tomusokeria. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja vesi. Jatka vatkaamista. Jos kreemi on liian paksua, voit ihan hetken käyttää sitä mikroaaltouunissa.
10. Levitä sokerikreemi täytekakun päälle.
11. Muovaa sokerimassaa pehmeäksi. Käytä reilusti tomusokeria, ettei massa tartu alustaan. Kaulitse sopivan iso (mielummin liian iso!) levy ja nosta varovasti kakun päälle. Paina varovasti kakun päälle ja leikkaa sievästi pois ylimääräiset reunat. Koristele haluamallasi tavalla. Itse tein ruusukkeen ja nauhan värjäämällä vaaleanlilaa sokerimassaa tummanvioletilla pastavärillä tummemmaksi.
12. Säilytä kakkua ilman kupua jääkaapissa (ja huolehdi ettei jääkaapissa ole mitään, mikä voisi aiheuttaa epämiellyttävää haju-makua kakkuun)
13. Makoisia Juhlahetkiä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti