maanantai 11. helmikuuta 2013

Suklaiset Jättimarengit




Näitä ihanuuksia voi bongata ainakin joidenkin kahviloiden ikkunoissa. Toiselta nimeltään nämä suklaiset jättimarengit ovat ilmeisesti ranskalaisia marenkeja. Etsiskelin sopivaa reseptiä netistä ja päädyin kokeilemaan täältä ( Soul Kitchen - blogista) löytämääni ohjetta. (pieniä muutoksia tein) Helppoa ja hyvää. Ohjeella tulee pellillinen, eli yhdeksän jättimarenkia.

Näitä aineksia tarvitaan:

- 6 kananmunan valkuaista
- n. 4 desilitraa sokeria
- 50 grammaa tummaasuklaata


Ja näin ne valmistetaan:

1. Erottele valkuaiset keltuaisista.

2. Sekoita sokeri ja kananmunan valkuaiset keskenään kuumennusta kestävässä kulhossa

3. Kaada kuumaa vettä kattilaan ja nosta se liedelle, laita munasokerikulho veden päälle kattilaan ns. vesihauteeseen. Vatkaa samalla.

4. Kuumenna munasokeriseosta vesihauteessa samalla käsin vatkaten niin kauan, että seos on kuumaa. (sokeri sulaa)

5. Ota sitten kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella.

6. Vatkaa n. 5-10 minuuttia kunnes seos jäähtyy ja munasokerivaahdosta tulee valkoista tahnaa

7. Sulata suklaa mikrossa ja kaada se ohuena nauhana munasokerivaahtoon.

8. Sekoita vain kevyesti niin raidat näkyvät mukavasti

9. Tee vaahdosta isoja kekoja leivinpaperoidun uunipellin päälle. Tee jokaiseen marenkiin ainakin yksi "vuoren huippu"

10. Paista marenkeja 150-asteessa tunnin verran ja sammuta sitten uuni. Anna marenkien olla uunissa vielä sen aikaa että uuni jäähtyy.

11. Herkutelkaamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti