torstai 31. tammikuuta 2013

Helpot Runebergintortut




Tässäpä helppo ja hyvä ohje maukkaisiin Runebergin torttuihin, ohje on itse soveltamani versio monista eri resepteistä.

Näitä aineksia tarvitset:

- 2 desilitraa sokeria
- 200 grammaa leivontamargariinia/voita
- 1 desilitra korppujauhoja
- 120 grammaa mantelirouhetta
- 2 desilitraa vehnäjauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
- 2 kananmunaa
- 3/4 desilitraa maitoa
- 1 teelusikka kanelia
- manteliaromia (ei pakollinen)
- paistonkestävää vadelmamarmeladia
- valkoista sokerikuorrutetta ( tai tomusokeri + vesi tahnaa)

Näin helppoa se on:

1. Pehmennä hieman margariinia mikrossa, ihan vain pikkusen aikaa.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri

3. Lisää munat yksi kerrallaan kokoajan sekoittaen

4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä kaneli keskenään

5. Lisää jauhoseos taikinaan vatkaten vain puolella teholla

6. Lisää maito, mantelirouhe sekä korppujauhot ja sekoita

7. Lisää halutessasi tilkka manteliaromia taikinaan

8. Laita muffinivuokia pellille. Mikäli sinulla ei ole muffinipeltiä, laita vuokia kaksi päällekkäin, niin ne pysyvät paremmin muodossaan.

9. Jaa taikina vuokiin

10. Paina jokaisen tortun sisään keskelle lusikalla vadelmamarmeladia

11. Paista uunissa keskitasolla 200-asteessa , kunnes tortut ovat kauniin ruskeita. ( n. 13-15 min.)

12. Anna torttujen jäähtyä

13. Koristele valkoisella sokerikuorrutteella ja vadelmahillolla

14. Herkuttele hyvän kahvin tai teen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti