Mitä tarvitaan:
Koristelu:
- Punaisia / keltaisia / oransseja kirsikkatomaatteja
- Mustia/ vihreitä kivettömiä oliiveja
- Vihreitä / Tummia viinirypäleitä
- 4 liivatelehteä
- 250 grammaa palvikinkkua
- 1 punainen paprika ( suippokin käy!)
- 4 desilitraa kuohukermaa
- 2 rasiaa (yht. 400 grammaa) ruohosipulituorejuustoa
- 1 ½ desilitraa sinappikurkkusalaattia
- ½ teelusikkaa mustapippuria
- ½ desilitraa vettä
- n. 300 grammaa Täysjyväpaahtoleipää
- vajaa desilitra maitoa
Ja näin leivotaan:
1. Pingota irtopohjaisen vuoan pohjalle kelmu. Voitele vuoan reunat ruokaöljyllä.
2. Halkaise tomaatit ja oliivit ja rypäleet ja laita leikattu pinta alaspäin vuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
4. Leikkaa paprika ja kinkku pieniksi paloiksi
5. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi
6. Laita tuorejuusto toiseen kulhoon.
7. Kuumenna vesi mikrossa / vedenkeittimessä ja sekoita siihen vedestä puristetut liivatelehdet yksi kerrallaan sekoittaen.
8. Valuta liivateliemi ohuena norona tuorejuuston sekaan ja sekoita voimakkaasti.
9. Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon.
10. Lisää vaahtoon paprikat, kinkut, kurkkusalaatti, mustapippuri, tarkista maku. (voit halutessasi lisätä myös muita mausteita, jos koet tarpeelliseksi)
11. Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina. Älä levitä ettei pohjalla olevat koristeet siirry reunoille. Lusikoi koko täyte vuokaan ja lopuksi tasoita pinta ja painele kevyesti että täytettä menee myös koristeiden väliin. Voit kevyesti, varovasti hölskyttää vuokaa pystysuunnassa.
12. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja leikkaa niistä sopivat kokoisia paloja ja vuoraa koko vuoan päällys niillä.
13. Kostuta maidolla pullasudin avulla.
14. Laita päälle kelmua ja nosta kakku jääkaappiin. Anna hyytyä ja tekeytyä yön yli jääkaapissa.
15. Seuraavana päivänä keikauta kakku haluamallesi tarjoilulautaselle. Irroita reunat varovasti.
16. Herkullisia hetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti