perjantai 18. tammikuuta 2013

Täyteläinen suklaakakku

Ystäväni kerran Helsingissä vieraillessani kertoi täydellisen suklaakakun reseptistä, jonka oli löytänyt täältä:  Kauhaa ja Rakkautta, perinteikäs suklaakakku. Päätimme hänen kanssaan leipoa sellaisen ja olihan se ihan mielettömän hyvää. Niinpä päätin leipasta samaa kakkua myös kotona, mutta hieman "juhlavampana" versiona. Kiitos todella hyvästä suklaakakun ohjeesta!









Tarvitset näitä aineksia:
Pohjaan:
- 250 grammaa voita
- 200 grammaa tummaa suklaata
- 1 ruokalusikka kahvia
- 1 desilitra maitoa
- 4 desilitraa vehnäjauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta-
- 1 desilitra tummaa kaakaojauhetta
- 2 ½ desilitraa sokeria
- 1 teelusikka vaniljasokeria
- 4 munaa
- 1 prk (150 grammaa) ranskankermaa
Täytteeseen:

-  2 pussia Blå Band  valkosuklaanougatmousse aineksia
- 2 desilitraa kylmää maitoa

Kuorrutteeseen:

- 200 grammaa tummaasuklaata
- 100 grammaa maitosuklaata
- desilitra kuohukermaa
- 35 grammaa voita


Koristeluun:


- kookoshiutaleita

- kirsikoita sokeriliemessa
- kookoshiutaleita


- kostuttamiseen maitoa

1. Laita kattilaan voi, suklaa, kahvi ja maito. 
2. Laita levy miedolle lämmölle ja kuumenna, kunnes voi ja suklaa sulaa. Sekoita.
3. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, leivinjauhe, kaakaojauhe, sokeri ja vaniljasokeri) keskenään
4. Lisää suklaa-voiseokseen vuorotellen jauhoseosta ja kananmunia. 
5. Lisää joukkoon ranskankerma.
6. Voitele ja korppujauhota haluamasi kakkuvuoka. ( itse käytin sydänvuokaa) Mikäli käytät irtopohjavuokaa voit vuorata pohjan leivinpaperilla ja vain voidella reunat.
 7. Kaada taikina vuokaan ja paista 160-asteisessa uunissa n. 60-70 minuuttia. Kakun kypsyyden voit te stata hammastikulla tai haarukalla. Älä paista liian kuivaksi.
8. Ota kakku pois uunista ja jäähdytä. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. 
9. Valmista valkosuklaanougat mousse, paketin ohjeen mukaan, eli vatkaa pussin sisällöt 2 desiin kylmää maitoa. 
10. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan, sen mukaan haluatko yhden vai kaksi väliä täytettä.
11. Kostuta ensin pohja reippaalla maidolla ja levitä täytettä. Lisää seuraava kerros ja kostuta. Kostuta myös kakun päältä. Laita täyettä vain sen verran ettei se pursua yli.
12. Laita kuorrutuksen suklaat, ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä. Anna kuumeta kunnes suklaa ja voi sulaa. Sekoita hyvin. 
13. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä sen verran, että suklaa on sopivan jähmeää levitettäväksi kakun päälle.
14. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lusikan avulla vetele pitkiä vetoja sitä kakun päälle. Koristele kirsikoilla ja kookoshiutaleilla. 
15. Nauttikaamme täyteläisestä mausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti