sunnuntai 18. syyskuuta 2011

kaneliset Vaniljakreemipullat


Peruspullaa vaniljakreemtäytteellä, TOIMII!

Valmista pullataikina, ohje tässä:

taikina:
- 5 desilitraa vettä
- 2 pussia Rainbow kuivahiivaa (22grammaa)
- 1 teelusikka suolaa
- 1 ruokalusikka jauhettua kaardemummaa
- 1,5 desilitraa sokeria
- 1 kananmuna
- 14-15 desilitraa vehnäjauhoja
- 1,5 desilitraa pullomargariinia (Flora Culinesse)

täyte:
- 1 desi vaniljakreemijauhetta
- 3 desiä vettä
-kanelia

voiteluun:
- 1 kananmuna


Huom: Taikinan aineksien tulisi olla huoneenlämpöisiä!

Näin sitten leivotaan:

1. Lämmitä vesi mikrossa niin että siitä tulee n. 42 asteista, eli hieman kädenlämpöä lämpimämpää.

2. Sekoita lämpimään veteen sokeri, kaardemumma, suola ja muna.

3. Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita kuivahiiva niihin.

4. Vatkaa puolet jauhoista voimakkaasti veteen.

5. Lisää loput jauhot ja sekoita kädellä.

6. Lisää rasva(jos se on jääkaappi kylmää, lämmitä hieman mikrossa, ettei se kylmetä taikinaa!)

7. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

8. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä n. 30 minuuttia. (Voit tehostaa kohoamista laittamalla leivinliinalla peitetyn taikinakulhon tiskialtaaseen, jossa on kuumaa vettä [mutta ei niin paljon että kulho kelluu!])

9. Puristele taikinasta ilmakuplat pois

10. Ota taikinasta jauhotetuilla käsillä pienen pullankokoinen määrä taikinaa ja pyöritä palloksi, laita pallo leivinpaperoidulle levylle, litistä pullan keskelle pyöreä "kolo" johon saat myöhemmin laitettua kreemin, jatka näin koko taikina

11. Anna pullien kohota hetkonen leivinliinan alla ja valmista vaniljakreemi sillä aikaa

12. Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi vaniljakreemiksi, noin 3-5 min.

13. Lisää kreemiä pullien keskelle

14. Ripsottele kanelia kreemin päälle

15. Paista n. 200 asteessa sen verran että pulla on saanut kevyen ruskean värin

16. Herrrrkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti