sunnuntai 18. syyskuuta 2011
kaneliset Vaniljakreemipullat
Peruspullaa vaniljakreemtäytteellä, TOIMII!
Valmista pullataikina, ohje tässä:
taikina:
- 5 desilitraa vettä
- 2 pussia Rainbow kuivahiivaa (22grammaa)
- 1 teelusikka suolaa
- 1 ruokalusikka jauhettua kaardemummaa
- 1,5 desilitraa sokeria
- 1 kananmuna
- 14-15 desilitraa vehnäjauhoja
- 1,5 desilitraa pullomargariinia (Flora Culinesse)
täyte:
- 1 desi vaniljakreemijauhetta
- 3 desiä vettä
-kanelia
voiteluun:
- 1 kananmuna
Huom: Taikinan aineksien tulisi olla huoneenlämpöisiä!
Näin sitten leivotaan:
1. Lämmitä vesi mikrossa niin että siitä tulee n. 42 asteista, eli hieman kädenlämpöä lämpimämpää.
2. Sekoita lämpimään veteen sokeri, kaardemumma, suola ja muna.
3. Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita kuivahiiva niihin.
4. Vatkaa puolet jauhoista voimakkaasti veteen.
5. Lisää loput jauhot ja sekoita kädellä.
6. Lisää rasva(jos se on jääkaappi kylmää, lämmitä hieman mikrossa, ettei se kylmetä taikinaa!)
7. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
8. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä n. 30 minuuttia. (Voit tehostaa kohoamista laittamalla leivinliinalla peitetyn taikinakulhon tiskialtaaseen, jossa on kuumaa vettä [mutta ei niin paljon että kulho kelluu!])
9. Puristele taikinasta ilmakuplat pois
10. Ota taikinasta jauhotetuilla käsillä pienen pullankokoinen määrä taikinaa ja pyöritä palloksi, laita pallo leivinpaperoidulle levylle, litistä pullan keskelle pyöreä "kolo" johon saat myöhemmin laitettua kreemin, jatka näin koko taikina
11. Anna pullien kohota hetkonen leivinliinan alla ja valmista vaniljakreemi sillä aikaa
12. Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi vaniljakreemiksi, noin 3-5 min.
13. Lisää kreemiä pullien keskelle
14. Ripsottele kanelia kreemin päälle
15. Paista n. 200 asteessa sen verran että pulla on saanut kevyen ruskean värin
16. Herrrrkuttele!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti