maanantai 12. syyskuuta 2011

Mehevä vaniljainen Omenapiirakka






Syksy, mikä ihana omena-aika! Päätin sen kunniaksi leipasta omenapiirakan! Myönnettäköön, että tämä on kylläkin valmistettu ihan niistä ulkomaisista Golden Delicious,vai mikä onkaan se vihree perusomena kaupoissa, mutta parhainhan tulisi tietenkin suomalaisista omenoista!
Tällä ohjeella piirakasta tuli todella mehevä, kuohkea herkku. Löysin hyvän pohjan ohjeen täältä http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/leivonnaiset_l_p/fi_FI/meheva_omenapiirakka/ mutta täytteen sovelsin itse! Ohjeesta tulee pellillinen!


Pohjaan tarvitset :

- 4 kananmunaa
- 2 desilitraa sokeria
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
- 1 teelusikka vaniljasokeria
- 5 desilitraa vehnäjauhoja
- 1 desilitra juoksevaa margariinia
- 1 desilitra maitoa

täytteeseen:

- reilu kilo omenoita
- puoli desiä vaniljakreemijauhetta + 1,5 desiä kylmää vettä
- kanelia
- 4 ruokalusikallista vaahterasiirappia



Ja näin helppo homma:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään

3. Sekoita jauhoseos nuolijanavulla munasokerivaahtoon

4. Sekoita maito nuolijan avulla taikinaan

5. Sekoita lopuksi rasva taikinaan nuolijan avulla (sekoita aineksia mahdollisimman vähän ja kuohkeasti, mutta kuitenkin niin että sekoittuvat!)

6. Laita uuninpellille leivinpaperi ja kaada taikina tasaisesti leivinpaperin päälle

7. Kuori ja viipaloi omput (jos käytät kotimaisia omenoita pelkkä huuhteleminen riittää, ei siis tarvitse kuoria)

8. Vatkaa sähkövatkaimella puoli desiä vaniljakreemijauhetta ja 1,5 desiä kylmäävettä vaniljakreemiksi

9. Levitä vaniljakreemi kevyesti koko pellinleveydelle taikinan päälle

10. Levitä kreemin päälle omenat

11. Ripsottele omenoiden päälle kanelia

12. Valuta päälle vaahterasiirappia lusikan avulla

13. Paista 200-asteessa n. 20 minuuttia. (kiertoilmauunissa 170-asteessa)

14. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, slurps!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti