maanantai 12. syyskuuta 2011
Geishajuustokakku rommikermalla
Olen jotenkin niin rakastunut nyt tuohon Geishasuklaaseen, että piti juustokakku siitä pyöräyttää! Pisteenä iin päälle toimi rommikerma! Kerrassaan ihanaa!
Mitä aineksia tarvitset:
pohjaan:
- Ballerina Nougat keksejä 180 grammaa, eli yksi pötky
- n. 75 grammaa juoksevaa margariinia
täytteeseen:
- 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
- 5 desilitraa vispikermaa
- 2 teelusikka vaniljasokeria
- 200 grammaa Fazer Geishasuklaata ( 2 levyä! )
- sokeria makusi mukaan (maistele lopuksi miten makeaa haluat)
- 4 liivatelehteä
- puoli desiä kuumaa maitoa ja teelusikallinen kaakaojauhetta (kaakao!)
Rommikerma:
- 2 desilitraa kuohukermaa
- 1 ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta
- 1 ruokalusikallinen tummaakaakaojauhetta
- muutama tippa rommiesanssia (maistele taas sopiva suhde)
- makusi mukaan sokeria
koristelu:
- puolikas Geisha patukka
Näin homma etenee:
1. Pingota irtopohjakakkuvuoan pohjalle leivinpaperi
2. Voitele vuoka kevyesti
3. Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen (n. 10 minuutiksi)
4. Murskaa keksit murusiksi toisessa pussissa esim. kaulimella. Laita muruset kulhoon ja lisää juokseva margariini ja lopuksi surauta sauvasekoittimella tasaiseksi
5. Painele sormilla (RUOKALUSIKKA on myös hyväapu!) keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle tasaseksi pohjaksi ja nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin
6. Vatkaa kerma vaahdoksi
7. Lisää kermavaahtoon juustot ja sokerit (voit sekoittaa ne sekaan sähkövatkaimella)nosta seos kylmään
8. Sulata suklaa mikrossa (sekoita 10sekunnin välein!) tai vesihauteessa
9. Kaada suklaa kulhoon, anna hieman jäähtyä, ja sekoita siihen kermajuustoseos kolmessa osassa
10. Kuumenna maito ja sekoita siihen kaakaojauhe (varmin tehdä kattilassa!)
11. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja lisää ne yksi kerrallaan sekoittaen kuumaan kaakaoseen
12. Anna kaakaoliivateseoksen hieman (! vain vähän) jäähtyä ja sekoita se sitten suklaaseokseen sähkövatkaimella vatkaten, ohuena nauhana liruttaen
13. Ota vuoka jääkaapista ja lisää täyte pohjan päälle ja tasoita tasaiseksi
13. Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa yön yli
Rommikerma kannattaa valmistaa vasta tarjoilu päivänä!
Näin se :
1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi
2. Lisää kermaan vaniljakreemijauhe siivilänläpi samalla vatkaten, kun kerma on vielä löysä vaahto, jatka vatkaamista
3. Lisää tummakaakao siivilänläpi ja sekoita
4. Lisää rommiesanssi lopuksi ja sekoita
5. Mausta makusi mukaan sokerilla (taisin laittaa noin ruokalusikallisen)
6. Pursota kerma haluamallasi tavalla kakun päälle
7. Raasta geishapatukkaa kakun päälle koristeeksi
8. NAUTISKELKAAMME!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti