torstai 13. lokakuuta 2011

Kookosmokkapalat


Etsiskelin netistä kuohkea pohjaista mokkapala ohjetta ja löysin jonkun keskustelupalstan (olikohan ellit?) jossa suositeltiin tälläista Valion suklaapalat reseptiä! Tässä ohjeessa ei tingitä rasvan eikä sokerin määrässä! (siksi niistä niin hyviä tulikin!) Päätin kokeilla ja muunnella reseptistä kookosversion. Tuli tosi muhkeita paloja ja häivähdys kookosta maussa oli, mutta minun makuuni sitä olisi saanut olla enemmänkin. Kuitenkin aivan taivaallisia suklaaherkkuja, ja mikä parasta myös maidottomia, sillä tämä ohje on tehty kookosmaitoon ja maidottomaan margariiniin.

Näitä aineksia tulee pohjaan:

- 4 munaa
- 4 desilitraa sokeria
- 5 1/2 desilitraa vehnäjauhoja
- 1 desilitra perunajauhoja
- 1 RUOKAlusikallinen leivinjauhetta
- 2 teelusikkaa vaniljasokeria
- 4 ruokalusikkaa tummaa kaakaojauhetta
- 2 desilitraa juoksevaa Flora Culinesse-margariinia
- 2 desilitraa kookosmaitoa ( käytin eldoradoa )

Kuorrutukeen näitä:

- 100 grammaa eli yksi desilitra Flora Culinesse-margariinia
- noin 4 desilitraa tomusokeria
- 1/2 desilitraa tummaa kaakaojauhetta
- 1 teelusikka vaniljasokeria
- sopivassa suhteessa kookosmaitoa (laita ruokalusikallinen kerrallaan)
- sopivassa suhteessa vahvaa kylmää kahvia (laita ruokalusikallinen kerrallaan)

Koristeeksi:

- Kookoshiutaleita

Näinpä sitten leivot:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (parempi liikaa kuin liian vähän)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään

3. Ravista kookosmaito tölkki kunnolla ja varmista että maito on juoksevassa muodossa (jos ei, sitä voi lämmittää mikrossa hieman)

4. Sekoita kookosmaito ja rasva keskenään

5. Sekoita munasokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet siivilänläpi ja margariinikookosmaitoseos

6. Sekoita tasaiseksi taikinaksi

7. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidulle pellille

8. Paista 200 asteessa 20 min. Nosta pohja uunista, mutta älä kumoa sitä.

9. ANNA POHJAN JÄÄHTYÄ! tämä on erittäin tärkeä vaihe ettei kuorrutus sula tortun pinnalle!

10. Valmista kuorrutus: Sekoita tomusokeri, kaakao ja vaniljasokerikeskenään, lisää niiden sekaan margariini, lisää kahvia (ruokalusikallinen kerrallaan) ja vuorotellen kookosmaitoa (ruokalusikallinen kerrallaan) niin että saat kuorrutteesta sopivan notkean, helposti levitettävän tahnan. Sekoita tasaiseksi.

11. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja koristele kookoshiutaleilla

12. Nauti hyvän kuuman juoman kera! mmmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti