sunnuntai 27. maaliskuuta 2011
omenakääretorttu
Tein tällaista raikasta, pehmeää kääretorttua. Olen löytänyt ihanan ystävyyden kaupasta, nimittäin X-tra omenasose (http://www.omatmerkit.inex.fi/default.asp?viewID=1474&productID=1919) jota voi laittaa viiliin, pannukakulle, puuroon, smoothieihin, ja leipomisiin! Toki omateko omenasose olisi parasta, mutta se on jo päässyt loppumaan. Ihanaa torttua tuli!
Pohja:
- 4 munaa
- yksi lasillinen sokeria
- yksi lasi perunajauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
- ripaus vaniljasokeria
täyte:
- 2,5 desilitraa vispikermaa
- sokeria maustamiseen
- vanilja-aromia maustamiseen tai vaniljasokeria
- Xtra- omenasosetta
- kanelia
ja sitten leipomaan:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (hyvin!)
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille
4. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia
5. Anna jäähtyä
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljalla ja sokerilla (makeaksi!)
7. Sekoita omenasoseeseen kanelia makusi mukaan ja pikkuripaus sokeria
8. Kumoa jäähtynyt kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille
9. Levitä omenasose
10. Levitä vaniljakermavaahto soseen päälle tasaiseksi kerrokseksi
11. Kääri kääretorttu pitemmältä sivulta rullaksi
12. Anna leivinpaperin jäädä tortun päälle ja laita se joksikin aikaa jääkaappiin
13. Leikkaa torttu sopivan kokoisiksi paloiksi
14. Nautiskele esimerkiksi hyvän teen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti