sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

omenakääretorttu





Tein tällaista raikasta, pehmeää kääretorttua. Olen löytänyt ihanan ystävyyden kaupasta, nimittäin X-tra omenasose (http://www.omatmerkit.inex.fi/default.asp?viewID=1474&productID=1919) jota voi laittaa viiliin, pannukakulle, puuroon, smoothieihin, ja leipomisiin! Toki omateko omenasose olisi parasta, mutta se on jo päässyt loppumaan. Ihanaa torttua tuli!



Pohja:

- 4 munaa
- yksi lasillinen sokeria
- yksi lasi perunajauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
- ripaus vaniljasokeria

täyte:

- 2,5 desilitraa vispikermaa
- sokeria maustamiseen
- vanilja-aromia maustamiseen tai vaniljasokeria
- Xtra- omenasosetta
- kanelia


ja sitten leipomaan:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (hyvin!)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille

4. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia

5. Anna jäähtyä

6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljalla ja sokerilla (makeaksi!)

7. Sekoita omenasoseeseen kanelia makusi mukaan ja pikkuripaus sokeria

8. Kumoa jäähtynyt kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille

9. Levitä omenasose

10. Levitä vaniljakermavaahto soseen päälle tasaiseksi kerrokseksi

11. Kääri kääretorttu pitemmältä sivulta rullaksi

12. Anna leivinpaperin jäädä tortun päälle ja laita se joksikin aikaa jääkaappiin

13. Leikkaa torttu sopivan kokoisiksi paloiksi

14. Nautiskele esimerkiksi hyvän teen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti