lauantai 12. maaliskuuta 2011

Porkkanaleivokset


Leipoilin tällaisia ihania, meheviä pikkusuupaloja, jotka vievät kielen mennessään! Samalla ohjeella tein kuin aiemmin porkkanakakun, mutta levitin taikinan uunipellille. Ihania! lempparileivoksia.


Pohjaan:
- 5 porkkanaa
- 5 kananmunaa
- 4 desilitraa sokeria
- 4 desilitraa jauhoja
- 2 teelusikkaa kanelia
- 2 teelusikkaa ruokasoodaa
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
- 1 teelusikka vaniljasokeria
- puoli teelusikkaa suolaa
- 2 desilitraa juoksevaa margariinia


kuorrutukseen:
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- sopivan verran tomusokeria ( ainakin 2 desilitraa)
- sopivan pieni tilkka appelsiini mehua

koristeluun:
- Mantelirouhetta

Näin homma etenee:

1. Kuori porkkanat ja raasta ne raasteeksi.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

3. Sekoita kuivat aineet keskenään

4. Lisää munasokeri vaahtoon kuivat aineet, rasva ja porkkanaraaste

5. Sekota!

6. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille

8. Paista 200 asteessa reipas 30 min, kunnes pohja on kypsä

9. Anna jäähtyä

10. Sekoita kuorrutteen tuorejuusto ja lisää siihen tomusokeria ensin se kaksi desiä ja sitten tarpeen mukaan lisää. Lirauta ihan tilkka appelsiini mehua että seos notkistuu ja sitä on helppo levittää kakun päälle

11. Levitä kakun päälle ja sivuille kuorrute ja koristele mantelirouheella!

12. Parhaita tulee kun annat mehustua yönyli ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti