sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Valkosuklaamustikkatäytekakku





Tässä raikas, ihana, pehmoinen kevätkakku ! Hyvä idea vaikkapa äitienpäivää ajatellen ;) Mustikat, vanilja ja valkosuklaa toimivat yhdessä, namnam!


Mitä aineksia tarvitaan?

Pohjaan:
5 kananmunaa
1 lasi sokeria
1 lasi perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta

Kostutukseen:
Mustikkavadelmamehua

Täytteeseen ja koristeluun:
5 desiliraa kevytvispiä + sokeria + vaniljasokeria (tai vanilja-aromia)
200 grammaa suomalaisia mustikoita
200 grammaa sunnuntai tuorejuustontyyppinen kasvirasvavalmiste vaniljaa
130 grammaa valkosuklaata
purkillinen kuningatar pilttiä


Koristeluun:
100 grammaa mustikoita
130 grammaa sulatettua valkosuklaata


ei muuta ku leipommaan:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (kunnolla!)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille

4. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia

5. Anna jäähtyä

6. Jaa jäähtynyt torttulevy kahteen osaan

7. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla

8. Sekoita vanijatuorejuusto kermavaahtoon

9. Sekoita mustikat tuorejuustokermavaahtoon ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria

10. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi terävällä veitsellä ja lisää valkosuklaanpalat mustikkamousseen

11. Kostuta toinen torttulevy mehulla pullasudin avulla

12. Lisää pohjalle ensin kuningatarsose

13. Lisää päälle mustikkamoussea

14. Lisää toinen torttulevy ja kostuta sekin mehulla

15. Vuoraa koko kakku mustikkamoussella

16. Sulata valkosuklaa vesihauteessa

17. Valuta valkosuklaata kakun päälle ristiinrastiin

18. Herkutelkaamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti