sunnuntai 24. huhtikuuta 2011
Valkosuklaamustikkatäytekakku
Tässä raikas, ihana, pehmoinen kevätkakku ! Hyvä idea vaikkapa äitienpäivää ajatellen ;) Mustikat, vanilja ja valkosuklaa toimivat yhdessä, namnam!
Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
5 kananmunaa
1 lasi sokeria
1 lasi perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta
Kostutukseen:
Mustikkavadelmamehua
Täytteeseen ja koristeluun:
5 desiliraa kevytvispiä + sokeria + vaniljasokeria (tai vanilja-aromia)
200 grammaa suomalaisia mustikoita
200 grammaa sunnuntai tuorejuustontyyppinen kasvirasvavalmiste vaniljaa
130 grammaa valkosuklaata
purkillinen kuningatar pilttiä
Koristeluun:
100 grammaa mustikoita
130 grammaa sulatettua valkosuklaata
ei muuta ku leipommaan:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (kunnolla!)
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille
4. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia
5. Anna jäähtyä
6. Jaa jäähtynyt torttulevy kahteen osaan
7. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla
8. Sekoita vanijatuorejuusto kermavaahtoon
9. Sekoita mustikat tuorejuustokermavaahtoon ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria
10. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi terävällä veitsellä ja lisää valkosuklaanpalat mustikkamousseen
11. Kostuta toinen torttulevy mehulla pullasudin avulla
12. Lisää pohjalle ensin kuningatarsose
13. Lisää päälle mustikkamoussea
14. Lisää toinen torttulevy ja kostuta sekin mehulla
15. Vuoraa koko kakku mustikkamoussella
16. Sulata valkosuklaa vesihauteessa
17. Valuta valkosuklaata kakun päälle ristiinrastiin
18. Herkutelkaamme!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti