lauantai 12. maaliskuuta 2011

kookossuklaakakku


Kookoksen ystävänä sovelsin jo aikaisemmin tänne laittamastani kirsikkasuklaa Schwarzwaldinkakku-ohjeesta kookossuklaa version! hyvää tuli, paitsi kookoksen maku ei hirveän vahvana tullut esille, joten ensi kerralla kostutan pelkällä kookosmaidolla!


Mitä aineksia tarvitaan:
Pohjaan:

- 100 grammaa margariinia
- 4 kananmunaa
- 2 desilitraa sokeria
- 4 ruokalusikkaa tummaa kaakaojauhetta
- 200 grammaa tummaasuklaata
- 1,5 desilitraa vehnäjauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta

Kostutukseen:
- desi kookosmaitoa + desi vettä (seos)


Täyteeseen:
- Jam it! kookoshilloa
- 2,5 desilitraa vispikermaa
- 1 paketti (200 grammaa) maustamatonta tuorejuustoa
- puoli desilitraa tomusokeria
- 2 teelusikkaa vaniljasokeria

Koristeluun:
- 150 grammaa tummaasuklaata
- reilu loraus margariinia
- kookoshiutaleita

Ja näin leivotaan:

1. Ota n. 24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja voitele ja jauhota se korppujauhoilla

2. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi

3. Sulata ensin margariini ja lisää suklaa siihen sulamaan sekaan

4. Lisää munasokerivaahtoon hieman jäähtynyt suklaamargariiniseos

5. Sekoita kuivat aineet keskenään

6. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi

7. Sekoita

8. Kaada tasainen taikina vuokaan

9. Paista 175 asteessa noin 45 min.

10. Kumoa kakku kun se on jäähtynyt

11. Leikkaa kakku kolmeen osaan

12. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri

13. Kostuta ensimmäinen levy, lisää siihen kookoshilloa ja tuorejuustokermavaahtoa

14. Lisää toinen levy ja kostuta sekin ja lisää kookoshillo sekä tuorejuustokermavaahtoa

15. Lisää päällimmäinen kakkulevy ja kostuta sekin

16. Sulata suklaa ja margariini kattilassa (lisää margariinia sopivassa suhteessa, että siitä tulee kuorrutteeseen sopivan notkeaa)

17. Valuta sulasuklaa kakun päälle ja koristele kookoshiutaleilla

17. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

18. Herrkuttele

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti