lauantai 12. maaliskuuta 2011
kookossuklaakakku
Kookoksen ystävänä sovelsin jo aikaisemmin tänne laittamastani kirsikkasuklaa Schwarzwaldinkakku-ohjeesta kookossuklaa version! hyvää tuli, paitsi kookoksen maku ei hirveän vahvana tullut esille, joten ensi kerralla kostutan pelkällä kookosmaidolla!
Mitä aineksia tarvitaan:
Pohjaan:
- 100 grammaa margariinia
- 4 kananmunaa
- 2 desilitraa sokeria
- 4 ruokalusikkaa tummaa kaakaojauhetta
- 200 grammaa tummaasuklaata
- 1,5 desilitraa vehnäjauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
Kostutukseen:
- desi kookosmaitoa + desi vettä (seos)
Täyteeseen:
- Jam it! kookoshilloa
- 2,5 desilitraa vispikermaa
- 1 paketti (200 grammaa) maustamatonta tuorejuustoa
- puoli desilitraa tomusokeria
- 2 teelusikkaa vaniljasokeria
Koristeluun:
- 150 grammaa tummaasuklaata
- reilu loraus margariinia
- kookoshiutaleita
Ja näin leivotaan:
1. Ota n. 24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja voitele ja jauhota se korppujauhoilla
2. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
3. Sulata ensin margariini ja lisää suklaa siihen sulamaan sekaan
4. Lisää munasokerivaahtoon hieman jäähtynyt suklaamargariiniseos
5. Sekoita kuivat aineet keskenään
6. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi
7. Sekoita
8. Kaada tasainen taikina vuokaan
9. Paista 175 asteessa noin 45 min.
10. Kumoa kakku kun se on jäähtynyt
11. Leikkaa kakku kolmeen osaan
12. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri
13. Kostuta ensimmäinen levy, lisää siihen kookoshilloa ja tuorejuustokermavaahtoa
14. Lisää toinen levy ja kostuta sekin ja lisää kookoshillo sekä tuorejuustokermavaahtoa
15. Lisää päällimmäinen kakkulevy ja kostuta sekin
16. Sulata suklaa ja margariini kattilassa (lisää margariinia sopivassa suhteessa, että siitä tulee kuorrutteeseen sopivan notkeaa)
17. Valuta sulasuklaa kakun päälle ja koristele kookoshiutaleilla
17. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
18. Herrkuttele
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti