sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Tiramisu


Tämän reseptin sain Italiasta, oli muuten maailman parasta tiramisua siellä! He väittivät etteivät olleet laittaneet likööriä tiramisuun, mutta jotenkin epäilen, sillä siinä oli niin hieno maku! Halusivat varmaan pitää sen salaisuutena. Kotona suomenveriosta en saanut niin täyteläisen makuista, mutta ystävät olivat hullaantuneita jo tästä, kun eivät tiedä paremmasta! ;) Lisäsin siis ohjeseen manteliaromia, sillä halusin siihen jonkun liköörimäisen maun. Toimii!



ainekset:

- 500 grammaa Mascarpone juustoa
- 4 munaa
- 2,5 dl kermaa
- 5 ruokalusikallista sokeria
- kaksi pakettia Savoiardi-keksejä (tai Pavesini)
- Sokerilla maustettua cappucinoa (tee ainakin kolme kupillista)
- 2 tl manteliaromia per cappucinokuppi
- Tummaa kaakaota


1. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi

3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen Mascarpone-juusto

5. Sekoita munavaahdot mascarponekermavaahtoon

6. Valmista cappucino ja mausta se reippaasti sokerilla ja manteliaromilla

7. Laita cappucino syvälle lautaselle

8. Ota kulho, johon haluat tiramisun valmistaa (itse käytin lasagne vuokaa)

9. Dippaa keksiä toiselta puolelta cappucinossa ja asettele vuokaan, jatka tätä kunnes vuan pohja on täytetty kekseillä

10. Lisää kerros mascarponevaahtoa

11. Lisää taas kostutettuja keksejä kerros ja niiden päälle vaahtoa.

12. Anna maustua jääkaapissa yönyli

13. Ennen tarjoilua koristele siivilän läpi ripotellulla tummalla kaakaolla

14. Nautinnollisia makuhetkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti