lauantai 1. toukokuuta 2010
Banaanisuklaaherkku
Leivoin tälläista suussasulavaa jälkkäriä! Kyseessä on yksi tavallinen kääretorttupohja, joka on jaettu kahteen ja täytetty. Jos haluat koko pellin kokoisen kakun, niin voit toki tehdä kaksi kääretorttupohjaa! Tämä kääretorttuohje sopii myös gluteenittomille, sillä pohja on tehty pelkkiin perunajauhoihin! Kokosin kakun lasiseen vuokaan, mutta sen voi tehdä myös ihan tavalliselle kakkulautaselle. Herrrkkua tuli!
Mitä tarvikkeita tarvitaan?
-kaksi muovikulhoa, nuolija, siivilä, sähkövatkain, puuhaarukka, lasi, lautanen, haarukka, lusikka...
Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
1 lasi munia (n. neljä)
1 lasi sokeria
1 lasi perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta
3 ruokalusikkaa kaakaota
Kostutukseen:
Appelsiinimehua + vettä
Täytteeseen:
2,5 desiliraa kevyt vispikermaa
2 banaania
Mangoyllätys Pilttisose (mangoa, omenaa, banaania)
luraus suklaakastiketta
sokeria ja vaniljasokeria kermavaahdon makeuttamiseen
Koristeluun:
2,5 desilitraa kevyt vispikermaa
Marianne crushia
suklaakastiketta
Ja sitten leipoilemaan:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (kunnolla!)
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille
4. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia
5. Anna jäähtyä
7. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja laita se hetkeksi kylmään
8. Leikkaa jäähtynyt torttulevy puoliksi
9. Litsi banaanit mössöksi
10. Kostuta toinen torttulevy appelsiinimehu + vesi kostukkeella
11. Lisää pohjalle ensin hedelmäsose, sitten banaanit, sitten suklaakastiketta ja lopuksi kermavaahtoa
12. Lisää toinen torttulevy ja kostuta se
13. Koristele kermavaahdolla, marianne rouheella ja suklaakastikkeella
14. Nautiskele!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti