lauantai 1. toukokuuta 2010

Banaanisuklaaherkku


Leivoin tälläista suussasulavaa jälkkäriä! Kyseessä on yksi tavallinen kääretorttupohja, joka on jaettu kahteen ja täytetty. Jos haluat koko pellin kokoisen kakun, niin voit toki tehdä kaksi kääretorttupohjaa! Tämä kääretorttuohje sopii myös gluteenittomille, sillä pohja on tehty pelkkiin perunajauhoihin! Kokosin kakun lasiseen vuokaan, mutta sen voi tehdä myös ihan tavalliselle kakkulautaselle. Herrrkkua tuli!

Mitä tarvikkeita tarvitaan?
-kaksi muovikulhoa, nuolija, siivilä, sähkövatkain, puuhaarukka, lasi, lautanen, haarukka, lusikka...

Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
1 lasi munia (n. neljä)
1 lasi sokeria
1 lasi perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta
3 ruokalusikkaa kaakaota

Kostutukseen:
Appelsiinimehua + vettä

Täytteeseen:
2,5 desiliraa kevyt vispikermaa
2 banaania
Mangoyllätys Pilttisose (mangoa, omenaa, banaania)
luraus suklaakastiketta
sokeria ja vaniljasokeria kermavaahdon makeuttamiseen

Koristeluun:
2,5 desilitraa kevyt vispikermaa
Marianne crushia
suklaakastiketta


Ja sitten leipoilemaan:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (kunnolla!)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille

4. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia

5. Anna jäähtyä

7. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja laita se hetkeksi kylmään

8. Leikkaa jäähtynyt torttulevy puoliksi

9. Litsi banaanit mössöksi

10. Kostuta toinen torttulevy appelsiinimehu + vesi kostukkeella

11. Lisää pohjalle ensin hedelmäsose, sitten banaanit, sitten suklaakastiketta ja lopuksi kermavaahtoa

12. Lisää toinen torttulevy ja kostuta se

13. Koristele kermavaahdolla, marianne rouheella ja suklaakastikkeella

14. Nautiskele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti