maanantai 31. toukokuuta 2010

Vadelmakakku


Tämä kakku näyttää siltä, että sen nimi olisi Ruususenkakku! ja se saa olla. Olen hullun tylsä kun leivon aina näitä perushelppoja ja takuuhyviä täytekakkuja gluteenittomalla kääretorttupohjalla. Jotenpa tämä kakku on melkein samanlainen kuin edellinen valkosuklaamansikkakakku, mutta antakkee anteeks! :D Tässä on kuitenkin vattuja, ja paljon onkin! Oli oikein suussasulavaa ja namia. Lempikakkua.


Mitä tarvikkeita tarvitaan?
-kaksi muovikulhoa, nuolija, siivilä, sähkövatkain, raastin, lusikka, puuhaarukka, lasi, kattila, lautanen, haarukka, lusikka...

Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
1 lasi munia (n. neljä)
1 lasi sokeria
1 lasi perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta

Kostutukseen:
maitoa + vaniljasokeria

Täytteeseen:
2,5 desiliraa kevyt vispikermaa
vedelmahilloa
n. 3 desilitraa vadelmia
sokeria ja vaniljasokeria kermavaahdon makeuttamiseen

Koristeluun:
2,5 desilitraa kevyt vispikermaa
50 grammaa valkosuklaata
vadelmia
keto-orvokin versoja tai sitruunamelissaa tms.


ja sitte leipommaan:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (hyvin kunnolla!)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille

4. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia

5. Anna jäähtyä

6. Jaa jäähtynyt torttulevy kahteen osaan

7. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja laita se hetkeksi kylmään

9. Kiehauta pakastevadelmat (JOS EIVÄT OLE SUOMALAISIA!) ja mausta sokerilla

10. Valuta kiehautetut vatut

11. Kostuta toinen torttulevy vaniljamaidolla (kannattaa kostuttaa tosi vähän kun vadelmista tulee kosteutta)

12. Lisää pohjalle ensin vadelmahillo, sitten vadelmat ja lopuksi kermavaahtoa

13. Lisää toinen torttulevy päälle ja kostuta se.

14. Vuoraa koko kakku kermavaahdolla

15. Ripottele muutama kohmeinen pakastevattu (voi olla myös tuoreita) kakun päälle

16. Raasta valkosuklaata kakun päälle

17. Koristele haluamallasi tavalla

18. Rakkautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti