maanantai 4. tammikuuta 2010

Talviunelmakakku


Ensimmäisenä lisään tänne tämmöisen monesta eri ohjeesta soveltamani ja tietty omalla mielikuvituksella höystämäni talviunelmakakun! Tämä yksilö koristi joulupöytäämme, mutta miksipä sitä ei voisi syödä muulloinkin!
Tämä kakku on helppo tehdä, mutta se pitää tehdä ainakin päivää ennen tarjoilupäivää!

Mitä tarvikkeita tarvitaan?
-silikonivuoka, lusikka, suklaan sulatukseen kattila ja pienempi muovikippo sekä pullasuti(mieluiten silikoninen)

Mitä aineksia tarvitaan?
-öljyä,n. 200g valkosuklaata, 2litraa vaniljajäätelöä, makusimukaan kinuskikastiketta (mitä enemmän sitä imelämpi!), n. 200g puolukoita ja jonkinverran piparkakkuja taikka muita lempparikeksejä!

Näin homma etenee:

1. Öljyä silikonivuoka pienoisella määrällä öljyä, helpoiten se levittyy silikonisenpullasudin avulla.

2. Sulata suklaa vesihauteessa (elikkäs ensin laitat hanasta kuumaa vettä kattilaan ja laitat tietenkin hellanlevyn päälle ja kattilan hellalle. Paloittelet suklaan pieniksi paloiksi kattilaa pienempään kulhoon, jonka sitten asetat kuuman veden päälle kellumaan niin että suklaa alkaa sulamaan. Ole huolellinen ettei kiehuvaa vettä pääse suklaaseen ja ettet polta sormiasi! Hämmennä rauhallisesti suklaata niin se sulaa nopeammin.) Lisää 2tl öljyä. Kun suklaa on sulanut kaada se voideltuun silikonivuokaan ja pyöritä vuokaa niin, että suklaa valuu ympäri vuokaa. Jos suklaata on tosi paljon ja vuoka on ympäriinsä suklaassa, voi ylimääräisen suklaan kaataa pois ettei kuorrutteesta tule liian paksu. Nosta pakkaseen ainakin viideksi minuutiksi.

3. Ota vaniljajäätelöt silloin huoneenlämpöön kun laitat kakkuvuoan pakastimeen, että jätskit kerkeävät hieman pehmetä. Kun suklaa on kovettunut vuokaan voit aloittaa täyttämisen. Elikkäs ensin laitat pohjimmaiseksi vaniljajäätelöä ja siihen päälle hieman puolukoita ja luraus kinuskikastiketta. Sitten toinen kerros vaniljajätskiä ja taas puolukoita ja kinuskia. Sitten täytät tuollakeinoin kunnes vuoka on täynnä ja alimmaiseksi jää vaniljajäätelö.

4. Murskaa piparit hieman pienemmiksi paloiksi, tai voit toki laittaa kokonaisinakin jos niitä on helppo leikata. Piparit siis laitetaan kakun pohjaksi, eli tässä vaiheessa päällimmäiseksi kakkuvuokaan.

5. Peitä kakku kelmulla ja laita pakkaseen odottamaan yön yli.

6. Kun kakku on ollut pakkasessa yön yli, se voidaan irroittaa vuosta. Irroita silikonivuoka varovasti niin, että vuoan ja kakun välin jää ilmaa. Laita kakku tarjoilualustalle ja vedä vuoka varovasti pois. Tsädääm! siinä se.

7. Koristele kakku kinuskikastikkeella ja puolukoilla!

8. Tarjoile heti. JA NAUTI! mm. :P

2 kommenttia:

  1. Superhyvännäkönen toi kakku ja luulin, et sen olis ollut paljon vaikeempi tehdä.. Tässä ei siis varmaan mennyt loppujen lopuks kauheen kauaa kun teki?

    Ihana kun on niin hyvät ja selkeät ohjeet!! :)

    VastaaPoista
  2. kiitos vilma <3 ei tosiaankaan menny kauaa kunhan vaan tekkeepi sen päivää ennen kun meinaa tarjoilla! :)

    VastaaPoista