maanantai 11. tammikuuta 2010

Porkkanakakku


Ihan 2010 vuoden alussa kun ystäväni tuli vierailemaan tein tällaisen porkkanakakun! Etsin netistä sopivaa reseptiä ja löysinkin kun laitoin googlen kuvahakuun "porkkanakakku", niin ensimmäisen mehevännäköisen kakun (asan hatusta blogi)! Kuitenkin muokkasin hieman itse reseptiä ainakin tuon kuorrutteen osalta! Tämä oli oikein herkullista ja etenkin pari päivää leipomisesta se mehustui jääkaapissa ihanan meheväksi! NAM. Kuva on vähän kehno, koska se on kuvattu ylhäältä päin. Kakusta siis tulee ihan perus täytekakkupohjan korkuinen eli mistään pannukakusta ei ole kyse!

Nämä tarviit:

-raastinrauta, lautanen, irtopohjavuoka (26 cm halkaisija), pullasuti, muovikulhoja kaksi, sähkövatkain, kulho, lusikka

Näitä aineksia tarviit:

Pohjaan:
- 5 porkkanaa
- 5 kananmunaa
- 4 desilitraa sokeria
- 4 desilitraa jauhoja
- 2 teelusikkaa kanelia
- 2 teelusikkaa ruokasoodaa
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
- 1 teelusikka vaniljasokeria
- puoli teelusikkaa suolaa
- 2 desilitraa juoksevaa margariinia (Itse käytän Flora Culinessea!)
+margariinia ja korppujauhoja tai mannasuurimoita kakkuvuoan jauhottamiseen

kuorrutukseen:
- 200g maustamatonta tuorejuustoa (Itse käytin kevyt tuorejuustoa)
- sopivan verran tomusokeria ( ainakin 2 desilitraa)
- sopivan pieni tilkka appelsiini mehua

koristeluun:
- Mantelirouhetta ja esimerkiksi mantelilastuja ( Itselläni tuossa kuvassa vielä Almond tree konvehtirasiasta kanelipäällysteisiä manteleita kolme)


Näin homma etenee:

1. Kuori porkkanat ja raasta ne raasteeksi.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

3. Sekoita kuivat aineet keskenään

4. Lisää munasokeri vaahtoon kuivat aineet, rasva ja porkkanaraaste

5. Sekota!

6. Voitele ja korppujauhota vuoka

7. Kaada taikina vuokaan

8. Paista 180 asteessa n. tunti!

9. Anna kakun jäähtyä

10. Sekoita kuorrutteen tuorejuusto ja lisää siihen tomusokeria ensin se kaksi desiä ja sitten tarpeen mukaan lisää. Lirauta ihan tilkka appelsiini mehua että seos notkistuu ja sitä on helppo levittää kakun päälle

11. Levitä kakun päälle ja sivuille kuorrute ja koristele mantelirouheella!

12. NAUTISKELE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti