maanantai 24. helmikuuta 2014

Suklaasuukot Marianne-crushilla



Kotitekoiset suklaasuukot vievät varmasti makeanhimon mennessään. Ovat ihania sopivan kokoisia herkkupaloja. Ne ovat helppoja valmistaa ja montaa eri ainesta ei tarvitse.
Tärkeää marengin vatkautumisessa on se, että valkuaisten joukkoon ei pääse yhtään munankeltuaista. Myös vatkauskulhon tulee olla täysin puhdas ja kuiva. Marenkivaahdon täytyy olla niin hyvin vatkattua, että voit kääntää kulhon ylösalaisin, eikä vaahto valu.
(Alkuperäinen ohje löytyi jostain reseptikirjasta, olikohan Hellapoliisin reseptikirja, nyt en kyllä ihan varmaksi muista, kun olen tämän ystävältäni paperille kirjoittanut ylös.)

Näitä tarvitset:

- 3 munanvalkuista
- 2 desilitraa sirohienosokeria
- 1 teelusikka vaniljasokeria
- puoli desilitraa Marianne crushia
- n 15-18 Marabou Chocowild keksiä (myös ihan tavalliset Marie keksitkin käy)
- 200-250 grammaa hyvää maitosuklaata
- nonparelleja ja marianne crushia koristeluun

Ja näin helppoa se on:

1. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi

2. Lisää sokeria joukkoon pienissä erissä vähitellen voimakkaasti vatkaten

3. Kääntele lopuksi joukkoon Marianne crush

4. Lado keksit leivinpaperoidulle pellille (jos käytät Chocowild-keksejä, niin laita suklaapuoli alaspäin ja eläin kuvio ylöspäin)

5. Laita marenkivaahto pursotin pussiin ja pursota keksien päälle kekoja

6. Paista 175 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia

7. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen.

8. Dippaa suukko sulaan suklaaseen. Voit myös valuttaa suklaata päälle lusikalla.

9. Koristele nonparelleilla ja marianne crushilla

10. Laita jääkaappiin kovettumaan. Suukkoja säilytetään jääkaapissa.

11. Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti