sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Mustikka-Browniekakku





Aivan superhyvää, raikasta mutta täyteläistä suklaamustikkakakkua! Pohja on täyteläisen kostea ja suklainen ja täyte raikas mustikkainen. Tämä ei ole tavallinen juustokakku, sillä tähän ei tule ollenkaan tuorejuustoa. Ohje löytyi täältä http://www.arlaingman.fi/reseptit/brownie-mustikkakakku/ ja on ihan just noin suoraan tähän kopioitu. Oli niin hyvä ohje, ettei tarvinnut rueta itse aineksia muokkaamaan ollenkaan. Ainut mikä pitää huomioida on se, että kakku tarvitsee terävän leikkuuveitsen, sillä pohjasta tulee aika hankalasti leikattava.

Näitä aineksia tarvitset:

Brownie Pohjaan:
- 150 grammaa tummaasuklaata
- 100 grammaa pehmeää voita
- 2 ja puoli desilitraa sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 ruokalusikkaa tummaa kaakaota
- 1 teelusikka vaniljasokeria
- 2 ja puoli desilitraa vehnäjauhoja

Mustikka täytteseen:
- 6 liivatelehteä
- 250 grammaa mustikoita
- 3 kananmunan keltuaista
- 1 desilitra tomusokeria
- 2 desilitraa kermaviiliä ( laitoin itse koko 250g purkin)
- 3 desilitraa vispikermaa
- pieni määrä kuumaa vettä

Ja sitten leipomaan:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Leikkaa 24 cm irtopohjavuoan pohjalle pohjankokoinen leivinpaperiympyrä (tai voit myös pingottaa leivinpaperin vuokaan ja leikata ylimääräiset pois.)

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen

4. Sekoita keskenään pehmeä voi ja sokeri

5. Sekoita voisokeriseokseen munat, yksi kerrallaan.

6. Lisää taikinaan sula suklaa ja sekoita

7. Sekoita keskenään kaakaojauhe, vaniljasokeri ja vehnäjauhot

8. Sihtaa jauhoseos siivilänläpi taikinaan ja sekoita

9. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia

10. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennenkuin valmistat täytteen

11. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia.

12. Soseuta mustikat tehosekottimessa tai sauvasekottimella

13. Vatkaa kerma vaahdoksi  ( tämä lisätään viimeisenä mutta on hyvä tehdä jo tässä vaiheessa valmiiksi)

14. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hienoksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mustikkasose

15. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sekoita ne pieneen määrään kuumaa vettä

16. Valuta liivateseos ohuena nauhana muna-sokeri-mustikkavaahtoon. Kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen

17. Lisää  kermaviili ja sekoita tehokkaasti

18. Lisää vatkattu kerma ja sekoita

19. Kaada seos jäähtyneen browniepohjan päälle

20. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

21. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. ( Minun kakussani painettu sydänpiparimuotilla kuviota ja ripoteltu mustikoita päälle) Koristelussa kannattaa ottaa huomioon, että pinta on hieman kostea. (esimerkiksi tomusokeri sulaa siihen päälle)

 22. Nautiskele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti