sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Prinsessojen Synttärikakku



Tein siskolleni tällaisen vaaleanpunaisen täytekakun hänen 20-vuotis synttäreidensä kunniaksi. Tykkään tehdä täytekakun mieluiten kääretorttupohjista, sillä silloin niistä saa tehtyä ihanan pehmoisia pelkällä perunajauholla. Kokoan kakun kelmuttuun täytekakkuvuokaan niin saan kakun tiiviisti haluttuun muotoon.

Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
- 2  lasia munia (n. kymmenen)
- 2  lasia sokeria
- 2  lasia perunajauhoja
- 4 teelusikkaa leivinjauhetta

Kostutukseen:
Vaniljasoijamaitoa tai maitoa + vaniljasokeria tai mansikkamehua

Täyte 1:
- Vadelmainen suklaakermavaahto

Täyte 2:
- Omar-Mascarponekermavaahto

Koristeluun:
- litra vispikermaa
- 5 ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta
- sokeria
- sokerihelmiä
- punaista elintarvikeväriä
- Sokerimassasta tehtyjä kukkasia
- syötävää kimalletta ( Leipurin putiikki)
- syötävää kuultospraytä

ja sitten hommiin:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (parempi liikaa, ku liian vähän!)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan

3. Jaa taikina leivinpaperoidulle pelleille

4. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia molempia

5. Anna jäähtyä

6. Valmista Täytteet 1. ja 2. ohjeiden mukaan. (Huom! Omarkermavaahto on täytynyt osakseen valmistaa jo edellispäivänä. )

7. Ota ihan tavallinen täytekakkuvuoka ja vuoraa se tuorekelmulla.

8. Leikkaa kääretorttu levyistä kaksi vuoan pohjan kokoista ympyrää ja ylijääneistä tortusta saat muotoiltua vielä kolmannen ympyrän. (kahdesta eri palasesta) Näin saat kolme kerrosta kakkuusi.

9. Aseta alin torttuympyrä kelmutun täytekakkuvuoan pohjalle.

10. Kostuta alin pohja pullasudin avulla.

11. Lisää alimmalle pohjalle 1.täytettä.

12. Lisää vuokaan uusi torttuympyrä (käytä tässä vaiheessa sitä kahdesta eri palasta koostuvaa ympyrää), kostuta ja lisää 2. täytettä.

13. Lisää viimeinen torttulevy. Kostuta. ja kääri kelmu vielä päälle.

14. Nosta jääkaapiin ja anna olla muutama tunti tai seuraavaan päivään.

15. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmut.

16. Vatkaa koristelukermavaahto vaahdoksi ja lisää vaniljakreemijauhe siivilänläpi vaahdon ollessa vielä hieman löysää. Mausta sokerilla.

16. Koristele haluamallasi tavalla. Tässä kakussa olen värjännyt kermaa erisävyisiksi vaaleanpunaisiksi ja pursotukset on tehty Städterin tyllilla. Sokerimassakukat on hyvä tehdä valmiiksi jo edellispäivänä, että ne kerkeävät kuivua muotoonsa.

17. Herkullista juhlapäivää!





2 kommenttia: