keskiviikko 2. marraskuuta 2011
Suklaasydänmuffinit
Teki mieli suklaata ! Ja teki mieli kokeilla uuden ystävältäni saaman Kuppikakkuja Herkkusuille-kirjan reseptejä! Joulusuklaat ovat saapuneet kauppoihin (JEE!) joten miksipä ei hyödynnettäisi niitä!? valitsin Maraboun Hjärtan suklaata sinne muffinssin suklaasydämmeksi. Niinpä päädyin suklaisiin muffinseihin ja otin toisesta ohjeesta vielä suklaakuorrutteen! (niin ja lisäsin itse ohjeeseen sen lisä suklaasydämmen sinne keskelle.. :P) Kuorrutteen valmistus vaatii kärsivällisyyttä, sillä sitä pitää odottaa että se jäähtyy tarpeeksi kiinteäksi pursottaa. Voin myöntää, että unohdin kuorrutteesta voin, jonka takia varmaan pursotukseni ei onnistunut niin hyvin kuin kirjan kuvissa. Vaatii harjoittelua. Tällaisille kärsimättömille leipureille ei ehkä paras kuorrute, mutta tuli ihan todella hyviä, joten kyllä odotteleminen kannatti! Poikaystäväkin kehui: ihankuin olisi paikallisen leipomon tuotoksia! :P
Ohjeesta tulee 12 muffinssia.
Näitä aineksia taikinaan:
- 3 desilitraa vehnäjauhoja
- 1 ja puoli ruokalusikkaa kaakaojauhetta
- 2 isoa teelusikallista leivinjauhetta
- 1 ja yksi kolmasosa desiä sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 desilitra juoksevaa margariinia
- 2 ja yksi neljäsosa desiä maitoa
- 12 Marabou Hjärtan suklaakonvehtia
Näitä aineksia kuorrutteeseen:
- 1 ja puoli desilitraa kuohukermaa
- 350 grammaa hyvää maitosuklaata tai tummaasuklaata
- 50 grammaa voita
- strösseliä
Näin helppo se taikinan teko on:
1. Siivilöi jauhojen sekaan kaakaojauhe ja leivinjauhe ja sekoita niiden joukkoon sokeri
2. Vatkaa munat ja margariini "vaahdoksi" ja lisää maito siihen seokseen
3. Yhdistä kuivat aineet munamargariinimaitoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
4. Laita muffinssipellille paperivuoat ja lusikoi vuoat puolilleen ensin
5. Lisää puolentaikinan päälle hjärtan suklaa, yksi jokaiseen.
6. Lusikoi loppu taikina vuokiin
7. Paista 20 minuuttia 200 asteessa
8. Anna muffinssien jäähtyä pellillä ainakin viisi minuuttia ja nosta sitten lautaselle jäähtymään
Näin valmistat kuorrutteen:
1. Lämmittele kerma varovasti kattilassa
2. Kun kerma kiehuu siirrä kattila pois levyltä ja lisää suklaa pieninä paloina
3. Hämmennä kunnes suklaa on sulanut kerman sekaan
4. Lisää voi ja sekoita kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.
5. Anna kuorrutuksen jäähtyä, kunnes se ei ole enää niin juoksevaa ja se on tarpeeksi kiinteää pursottamiseen
6. Kun kuorrute on tarpeeksi kiinteää ja kuppikakutkin jäähtyneet hieman, voidaan suklaakuorrute pursottaa muffinien päälle haluaman kokoiseksi kasaksi. Kuorrutus on todella makeaa, joten hillittömästi ei kannata yhdelle muffinssille pursottaa.
7. Koristele haluamillasi strösseleillä
8. HERRRRKUTTELE
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti