keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Vadelmainen täytekakku


Isän päiväksi iskä toivoi "tavallista täytekakkua, jossa on paljon kermavaahtoa" josta lähdin sitten rakentamaan omaa visiotani herkullisesta tavallisesta kakusta.

Löysin kakkukatrilta http://kakkukatri.vuodatus.net/blog/1774744/omar-kerma/ herkullisen kuuloisen omarkerma- täyteidean, jota päätin kokeilla. Tein puolikkaan annoksen omar-kerma ohjeesta, sillä käytin sitä vain täytteeksi. Mutta huomioi, että omarkerma täytyy valmistaa edellisenä päivänä täyttämisestä!

Kakku oli todella hyvää ja vadelmaista!


Mitä aineksia tarvitaan?

Kakkupohjaan:
- 7 kananmunaa (huoneenlämpöisiä!)
- 2 ja puoli desilitraa sokeria
- 3 desilitraa perunajauhoja
- 0,5 desilitraa vehnäjauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
+ tilkka margariinia

täytteeseen:
- 100 grammaa Fazerin Omar-karkkeja
- 2,5 desilitraa kuohu/vispikermaa
- n.3 desiä mansikoita
- n. 2 desiä vadelmia
- 200 grammaa vadelmahilloa

kostutukseen:
- vettä (tein itse seoksen 2 desiin, mutta kaikkea ei kulunut)
- 1 iso teelusikka vaniljasokeria
- 0,5- 1 teelusikallinen manteliaromia

Koristeluun:
- Vadelmia
- 2 desilitraa vettä
- 1 desilitra hyytelösokeria
- 7,5 desilitraa kermaa
- 3 ruokalusikkaa vaniljakreemijauhetta
- sokeria maun mukaan



Näin teet kakkupohjan:

1. Vatkaa munat ja sokeri (kunnolla!!) vaaleaksi vaahdoksi

2. Sekoita kuivat aineet

3. Lisää kuivat aineet munasokeri vaahtoon siivilän läpi ja varovasti puuhaarukalla sekoittaen (älä kopsuttele reunoja!)

4. Voitele kakkuvuoka, kun käytät silikonivuokaa ei tarvitse kuin voidella se.

5. Kaada taikina vuokaan

6. paista 175 asteessa n. 40-50 min. kunnes kakku on kypsä keskeltäkin. (jos kakun pinta tummuu liikaa, voit laittaa esimerkiksi leivinpaperin kakun päälle, kunhan paistoajasta on mennyt jo vähintään kaksi kolmasosaa.)


Näin täytät kakun:

1. Kuumenna täytteen vispi/kuohukermaa kattilassa hiljaksiin, laita sekaan omarkarkit, sekoittele niin kauan että omarit sulaa kerman joukkoon. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä, ja nosta sitten omarkerma yöksi jääkaappiin.

2. Vatkaa Omarkerma vaahdoksi seuraavana päivänä

3. Halkaise kakkuun kaksi väliä, eli kolmeen osaan.

4. Kostuta alin kerros pullasudin avulla ja levitä sille n. 100 grammaa vadelmahilloa

5. Tee mansikoista ja vadelmista seos ja litsi ne soseeksi (mikäli käytät pakastemarjoja ja sulatat ne, valuta ensin enin neste pois)

6. Levitä marjasosetta vadelmahillon päälle

7. Lisää päälle puolet Omar-kermasta

8. Nosta toinen kerros 1. pohjan päälle ja kostuta, lisää hillo ja sose sekä Omarkerma

(9. Voit halutessasi laitaa vielä 2. kerrokseen hieman koristeluun tarkoitettua kermavaahtoa)

10. Lisää kakun viimeinen päällypala ja kostuta sekin


Näin koristelet kakun:

1. Vatkaa kermat vaahdoksi ja lisää vatkaamisen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe siivilänläpi kermaan yhä vatkaten.

2. Mausta kermavaahto sokerilla

3. Levitä kermavaahtoa tasaisesti veitsen avulla kakun reunoille ja siihen kohti mihin pursotusta haluat.

4. Pursota haluamasi kuviot. Itse käytin Städter:in 14mm tähtityllaa, jolla pursotin reunoille perus tähtiä ja "ässiä" kakun päällysenreunoille.

5. Asettele vadelmat tiiviisti kakun päälle

6. Valmista hyytelö marjojen päälle Dan Sukkerin paketin ohjeen mukaan: "Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen kunnes liemi hieman paksunee. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle ensin ohuelti ja sitten runsaammin. Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla."
Huomasin että silikoninen pullasuti on kätevä tähän levitysvaiheeseen.

7. Valmista tuli, nautiskele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti