maanantai 17. lokakuuta 2011
Raikas Vaahtokarkkikakku
Tällaista herkkukakkua tein omiin valmistujaisjuhliini (joojoo näyttää enempi 1. vuotis synttärikakulta):D tämä kuva on vähän kehno, koska tämä kakku on se joka jäi ylimääräiseksi joka syötiin ja kuvattiin (porukoiden kameralla) vasta juhlien jälkeisenä päivänä (pahoitteluni huonoista kuvista)! Mutta tämä kakku oli hyvää, raikkaampaa kuin mitä yleensä teen.. appelsiinimainen pehmoinen, hyvä!
Mitä aineksia tarvitaan?
Kakkupohjaan:
- 7 kananmunaa (huoneenlämpöisiä!)
- 2 ja puoli desilitraa sokeria
- 3 ja puoli desilitraa perunajauhoja
- 2 isoa teelusikkaa leivinjauhetta
+ tilkka margariinia vuoan voiteluun
Näin teet kakkupohjan:
1. Vatkaa munat ja sokeri (kunnolla!!) vaaleaksi vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet
3. Lisää kuivat aineet munasokeri vaahtoon siivilän läpi ja varovasti puuhaarukalla sekoittaen (älä kopsuttele reunoja!)
4. Voitele kakkuvuoka, kun käytät silikonivuokaa ei tarvitse kuin voidella se.
5. Kaada taikina vuokaan
6. paista 175 asteessa n. 40-50 min. kunnes kakku on kypsä keskeltäkin. (jos kakun pinta tummuu liikaa, voit laittaa esimerkiksi leivinpaperin kakun päälle, kunhan paistoajasta on mennyt jo vähintään kaksi kolmasosaa.)
TÄYTTEET:
täyte 1. :
2 desilitraa vispikermaa
1 paketti 200 g appelsiinituorejuustoa
n. 2 desilitraa pakastemansikoita
mansikkahilloa n. desilitra
täyte 2. :
2 desilitraa vispikermaa
1 eli 130 grammaa, pandan valkosuklaalevy
puoli purkkia Lemon Curd- sitruuna tahnaa (löytyy marmeladihyllystä!)
kostutus:
- maitoa + vaniljasokeria
näin täytät kakkupohjan:
1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan
2. Kostuta alin osa tosi kevyesti vaniljamaidolla pullasudin avulla (sillä pakastemansikoisa tulee myös nestettä!)
3. Tee mansikkasurvos, sulata pakastemansikoita mikrossa ja sekoita niihin mansikkahillo, survo soseeksi sauvasekoittimella
4. Levitä mansikkasose alimmalle kakkupohjalle
5. Vatkaa kermat vaahdoksi (voit vatkata samalla kummankin täytteen kermat ja jakaa sitten kahtia..
6. Sekoita tämän täytteen kermavaahtoon sekaan appelsiinituorejuusto, vatkaa tasaiseksi.. mausta maun mukaan sokereilla.
7. Levitä tuorejuusto kermaseos mansikkasoseen päälle
8. Laita toinen kakun pohja päälle, kostuta se
9. Lisää Lemon curd-tahnaa tasaisesti kakun päälle
10. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa (vähän väliä sekoittaen)
11. Sekoita tämän täytteen kerma suklaan sekaan kolmessa osassa. HUOM! siis kerma suklaan sekaan, ei toisinpäin!
12. Lisää valkosuklaamousse lemon curdin päälle
13. Laita kakun viimeinen kerros päälle ja kostuta sekin
Näitä aineksia koristeluun: TEE KORISTELU VASTA TARJOILUPÄIVÄNÄ!
- 5 desilitraa vispikermaa
- 1 purkki sunnuntai maustamaton tuorejuustontyyppinen kasvirasvavalmiste (myös tuorejuusto käy hyvin!)
- 2 ruokalusikkaa vaniljakreemijauhetta (jämäköittää pursotusta, mutta ei välttämätön)
- punaista elintarvikeväriä
- sokeria maun mukaan
- iso pussillinen vaahtokarkkeja.. itse olen maistanut parhaiksi ja kauniimmiksi Euroshopperin vaahtikset. ( esim. saapi citymarketista ja k-marketista..)
- kinuskikastiketta
Näin suoritat koristelun:
1. Vatkaa kermat vaahdoksi ja lisää vaniljakreemijauhe sekaan siivilän läpi.
2. Sekoita rahkavalmiste kermavaahtoon maustamaton tuorejuusto
3. Värjää kerma elintarvikevärillä
4. Mausta makusi mukaan sokerilla
5. Levitä kermaa tasaisesti kakun päälle joka puolelle iso puukko on tähän hyvä apuväline!
6. Pursota kermaa sievästi reunoille
7. Kasaa kakun päälle keko vaahtokarkkeja
8. Valuta varovasti karkkien päälle kinuskikastiketta
9. Valmis, Herkutelkaamme!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Googlailin kakkuja mun tulevia synttäreitä varten ja lisätessä hakuun sanan vaahtokarkki ohjas google mut tänne. Tällasen aion loihtia! Värvään kyllä Jannen apulaiseks opettelemaan leipomista :D
VastaaPoista