perjantai 12. elokuuta 2011

Uunijuusto


Saanen esitellä teille yhden suurimmista harvinaisista herkuistani, nimittäin Ternimaidosta tehdyn Uunijuuston! Juusto on helppoa valmistaa, mutta ternimaitoa ei ole hirveän helposti saatavilla, mikäli lähipiirissä ei ole navetoita. Ternimaitohan on siis lehmän poikimisen jälkeen tulevaa maitoa. Onneksi ainakin Kajaanin Citymarket oli ottanut ternimaidon pakastealtaaseensa myyntiin. Olihan se aika kallista ( reipas 8 euroa / litra) mutta on se sen arvoistakin! Jotkun tykkäävät sokerin ja kanelin taikkapa hillon kanssa, mutta minä laitan reippaasti suolaa ja minusta se on niin parasta!!



Näin valmistat uunijuuston:

1. Hanki ternimaitoa litran verran, joko kaupasta tai navetasta!

2. Voitele uunivuoka voilla tai margariinillä

3. Lämmitä uuni 175 asteeseen

4. Kaada ternimaito vuokaan (mikäli ostat pakastealtaasta sinun tulee sulattaa se ensin, esimerkiksi pitämällä jääkaapissa yön yli...itse olin niin malttamaton että sulatin pitämällä pulloa kuumassa vedessä ja pikkusen mikrossa.)

5. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa

6. Anna paistua uunissa, kunnes uunijuusto saa pintaansa kaunista ruskeaa väriä

7. Nauti tätä harvinaista herkkua hitaasti ja maiskutellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti