torstai 25. marraskuuta 2010

Hasselpähkinäsuklaa-kermaliköörimoussekakku


Ai että! Voinpas kehua onnistuneeni tässä! Hasselpähkinöitä, suklaata, kermalikööriä ja kermavaahtoa... unelmanpehmeää kakkua, nams. Taas uus lemppari!
Suosittelen ehdottomasti kokeiltavaksi kaikkien herkkusuiden kotona!


Mitä tarvikkeita tarvitaan?
-kolme muovikulhoa, nuolija, raastin, siivilä, sähkövatkain, pullasuti, lusikka, puuhaarukka, lasi, kattila, lautanen, haarukka, muovikippo...

Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
1 lasi munia (n. neljä)
1 lasi sokeria
1 lasi perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta

Kostutukseen:
reipas desi maitoa + 3 teelusikkaa vaniljasokeria

Täytteeseen + kuorrutukseen :
5 desiliraa kevyt vispikermaa
200 grammaa Fazerin maitosuklaata; maitosuklaata ja kokonaisia hasselpähkinöitä
1 desilitra kermalikööriä (mikä vaan merkki oikeastaan sopii)
3 liivatelehteä
ripaus vaniljasokeria


ja sitte leipommaan:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (hyvin hyvin kunnolla!)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille

4. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia

5. Anna jäähtyä

6. Jaa jäähtynyt torttulevy kahteen osaan

7. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi

8. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta ripauksella vaniljasokeria (n.teelusikallinen) ja laita se hetkeksi kylmään

9. Sulata suklaa vesihauteessa sulaksi (JÄTÄ YKSI RIVI SUKLAATA KORISTELUUN!)

10. Anna suklaan ihan hetkonen jäähtyä ja lisää se sitten ohuena nauhana kermavaahtoon sähkövatkaimella vatkaten

11. Mittaa kermalikööri kattilaan ja kiehauta

12. Purista pehmenneet liivatelehdet kuiviksi vedestä ja lisää ne kuumaan kermalikööriin yksi kerrallaan sekoittaen

13. Anna kermalikööriliivateseoksen hetki jäähtyä ja valuta se sitten suklaakermavaahtoon ja sekoita samalla sähkövatkaimella tasaiseksi.

11. Kostuta pullasudin avulla kevyesti toinen torttulevy vaniljamaidolla

12. Lisää pohjalle suklaakermaliköörimoussea

13. Lisää toinen torttulevy päälle ja kostuta se.

14. Vuoraa koko kakku moussella

15. Raasta rivi suklaata kakun päälle

16. Nauti hetkestäsi suklaapilvissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti