torstai 25. marraskuuta 2010
Hasselpähkinäsuklaa-kermaliköörimoussekakku
Ai että! Voinpas kehua onnistuneeni tässä! Hasselpähkinöitä, suklaata, kermalikööriä ja kermavaahtoa... unelmanpehmeää kakkua, nams. Taas uus lemppari!
Suosittelen ehdottomasti kokeiltavaksi kaikkien herkkusuiden kotona!
Mitä tarvikkeita tarvitaan?
-kolme muovikulhoa, nuolija, raastin, siivilä, sähkövatkain, pullasuti, lusikka, puuhaarukka, lasi, kattila, lautanen, haarukka, muovikippo...
Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
1 lasi munia (n. neljä)
1 lasi sokeria
1 lasi perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta
Kostutukseen:
reipas desi maitoa + 3 teelusikkaa vaniljasokeria
Täytteeseen + kuorrutukseen :
5 desiliraa kevyt vispikermaa
200 grammaa Fazerin maitosuklaata; maitosuklaata ja kokonaisia hasselpähkinöitä
1 desilitra kermalikööriä (mikä vaan merkki oikeastaan sopii)
3 liivatelehteä
ripaus vaniljasokeria
ja sitte leipommaan:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (hyvin hyvin kunnolla!)
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille
4. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia
5. Anna jäähtyä
6. Jaa jäähtynyt torttulevy kahteen osaan
7. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi
8. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta ripauksella vaniljasokeria (n.teelusikallinen) ja laita se hetkeksi kylmään
9. Sulata suklaa vesihauteessa sulaksi (JÄTÄ YKSI RIVI SUKLAATA KORISTELUUN!)
10. Anna suklaan ihan hetkonen jäähtyä ja lisää se sitten ohuena nauhana kermavaahtoon sähkövatkaimella vatkaten
11. Mittaa kermalikööri kattilaan ja kiehauta
12. Purista pehmenneet liivatelehdet kuiviksi vedestä ja lisää ne kuumaan kermalikööriin yksi kerrallaan sekoittaen
13. Anna kermalikööriliivateseoksen hetki jäähtyä ja valuta se sitten suklaakermavaahtoon ja sekoita samalla sähkövatkaimella tasaiseksi.
11. Kostuta pullasudin avulla kevyesti toinen torttulevy vaniljamaidolla
12. Lisää pohjalle suklaakermaliköörimoussea
13. Lisää toinen torttulevy päälle ja kostuta se.
14. Vuoraa koko kakku moussella
15. Raasta rivi suklaata kakun päälle
16. Nauti hetkestäsi suklaapilvissä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti