sunnuntai 2. tammikuuta 2011

karpalokinuskikaurakeksijäätelö


Tämä oli tänä vuonna meidän joulupöytämme jälkkäri! Kiireisenä kukkakaupan jouluapulaisena en ehtinyt kovin leipomaan, niin tällainen herkku oli nopea valmistaa! Oli kirpsakkaa ja makeaa samalla, ihanan raikas kokonaisuus.

Mitä aineksia tarvitaan:
- puolitoista litraa vaniljakermajäätelöä
- 200 grammaa karpaloita
- sokeria
- 2 desilitraa kinuskikastiketta
- n. 200 grammaa hyviä kaurakeksejä


Näin valmistat herkun:

1. Keitä karpalot kuumassa vedessä jos ne ovat ulkomaalaisia (jos suomalaisia, niin jätä tämä vaihe pois)

2. Mausta karpalot sokerilla

3. Muserra kaurakeksit kaulimen avulla pussissa murusiksi

4. Etsi iso boolimalja/kulho ja paloittele puolet jäätelöstä siihen

5. Lisää maljaan puolet karpaloista ja kinuskista ja keksinmuruista

6. Tee toinen samanlainen kerros jäätelöstä, marjoista, kekseistä ja kinuskista

7. Tarjoile heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti