sunnuntai 14. marraskuuta 2010
Suklaakermaliköörijuustokakku
Olen pitkään miettinyt, että haluan kokeilla Baileys/dooleys/kermaliköörikakkua, josta on monessa leivontablogissa ollut ohjeita! Myöskin kovasti on ollut kehuttuja nuo kermaliköörijuustokakut. Niinpä päätin tekaista isäinpäiväksi tallinnan tuliaisen Chocolate Cream Liqueur- kermaliköörin rikastuttamaa juustokakkua... ja ihanaahan se olikin! Tämän kermaliköörikakun voipi tehdä mistä vain kermalikööristä. Ja sen verran huomasin, että toimii paremmin unelman pehmeänä ilman liivatekuorrutusta, joten jätän sen pois kokonaan tästä ohjeesta!
Sekoittelin tässä ohjeessa monia erilaisia blogeista löytämiäni juustokakkuohjeita ja sovelsin mieleisen version.
Kaksi kuvaa silmillä syötäviksi!
Mitä aineksia tarvitset:
pohjaan:
- iso, tuplapaketti (n.350g) Domino TuplaUnelma Vanilja Toffee keksejä
- n. 100 grammaa juoksevaa margariinia
täytteeseen:
- 250 grammaa mascarponejuustoa
- 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
- 2,5 desilitraa vispikermaa
- 2,5 desilitraa tomusokeria
- 2 teelusikkaa vaniljasokeria
- 1 desilitra suklaista kermalikööriä ( esim. Chocolate cream liqueur tai Bayleys tms.)
- 4 liivatelehteä
koristelu:
- tummaa kaakaojauhetta tai suklaarouhetta
Näin homma etenee:
1. Pingota irtopohjakakkuvuoan pohjalle leivinpaperi
2. Voitele vuoka kevyesti
3. Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen (n. 10 minuutiksi)
4. Murskaa keksit murusiksi toisessa pussissa esim. kaulimella. Laita muruset kulhoon ja lisää juokseva margariini ja lopuksi surauta sauvasekoittimella tasaiseksi
5. Painele sormilla keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle tasaseksi pohjaksi ja nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin
6. Vatkaa kerma vaahdoksi
7. Lisää kermavaahtoon juustot ja sokerit (voit sekoittaa ne sekaan sähkövatkaimella)
8. Mittaa kermalikööri kattilaan ja kiehauta
9. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja lisää ne yksi kerrallaan sekoittaen kuumaan likööriin
10. Anna likööriliivateseoksen hieman jäähtyä ja sekoita se sitten kermajuustovaahtoon (voit yhäkin käyttää sähkövatkainta, valuta samalla ohuena nauhana likööri vaahtoon)
9. Ota vuoka jääkaapista ja lisää täyte pohjan päälle ja tasoita tasaiseksi
10. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli
11. Koristele esimerkiksi siivilöimällä päälle tummaa kaakaojauhetta tai raastamalla tummaa suklaata
12. Nautiskele hyvän seuran ja kahvin kanssa!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti