sunnuntai 25. heinäkuuta 2010
Suklaakirsikkapilvi
Tein tälläistä herkullista suklaahöttökakkua! Tuli aivan suussasulavaa ja hyvää! Kakku sai paljon kehuja! jee.
Mitä tarvikkeita tarvitaan?
-kaksi muovikulhoa, nuolija, siivilä, sähkövatkain, lusikka, puuhaarukka, lasi, kattila, purkki, lautanen, haarukka, lusikka...
Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
1 iso lasi munia (n. viisi)
1 iso lasi sokeria
1 iso lasi perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta
Kostutukseen:
sekamarjamehua
Täytteeseen:
5 desiliraa kevyt vispikermaa
1 purkki mangososetta (vauvan ruoka)
200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
ainakin 3 ruokalusikkaa kaakaojauhetta
200 grammaa suklaata
sokeria ja vaniljasokeria kermavaahdon makeuttamiseen hieman
kirsikoita koristeluun
ja sitte leivoskelemaan:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (hyvin kunnolla!)
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille
4. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia
5. Anna jäähtyä
6. Jaa jäähtynyt torttulevy kahteen osaan (itse tein palasista hieman pyöreän malliset)
7. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja laita se hetkeksi kylmään.
8. Sulata suklaa vesihauteessa (anna ihan hetki jäähtyä) ja sekoita ohuena nauhana kermavaahtoon (säästä tilkka koristeluun)
9. Lisää tuorejuusto, kaakao ja sokeria suklaakermavaahtoon (koemaista milloin hyvä!)
10. Kostuta ensin yksi pohja, lisää mangosose pohjalle.
11. Lisää sitten suklaamoussea
12. Laita toinen pohja päälle ja kostuta sekin kevyesti
13. Lisää mousse kakun päälle ja koristele kirsikoilla ja sulalla suklaalla
14. Herrkutelkaamme!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti