sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Suklaakirsikkapilvi





Tein tälläistä herkullista suklaahöttökakkua! Tuli aivan suussasulavaa ja hyvää! Kakku sai paljon kehuja! jee.


Mitä tarvikkeita tarvitaan?
-kaksi muovikulhoa, nuolija, siivilä, sähkövatkain, lusikka, puuhaarukka, lasi, kattila, purkki, lautanen, haarukka, lusikka...

Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
1 iso lasi munia (n. viisi)
1 iso lasi sokeria
1 iso lasi perunajauhoja
2 teelusikkaa leivinjauhetta

Kostutukseen:
sekamarjamehua

Täytteeseen:
5 desiliraa kevyt vispikermaa
1 purkki mangososetta (vauvan ruoka)
200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
ainakin 3 ruokalusikkaa kaakaojauhetta
200 grammaa suklaata
sokeria ja vaniljasokeria kermavaahdon makeuttamiseen hieman
kirsikoita koristeluun




ja sitte leivoskelemaan:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (hyvin kunnolla!)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille

4. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia

5. Anna jäähtyä

6. Jaa jäähtynyt torttulevy kahteen osaan (itse tein palasista hieman pyöreän malliset)

7. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja laita se hetkeksi kylmään.

8. Sulata suklaa vesihauteessa (anna ihan hetki jäähtyä) ja sekoita ohuena nauhana kermavaahtoon (säästä tilkka koristeluun)

9. Lisää tuorejuusto, kaakao ja sokeria suklaakermavaahtoon (koemaista milloin hyvä!)

10. Kostuta ensin yksi pohja, lisää mangosose pohjalle.

11. Lisää sitten suklaamoussea

12. Laita toinen pohja päälle ja kostuta sekin kevyesti

13. Lisää mousse kakun päälle ja koristele kirsikoilla ja sulalla suklaalla

14. Herrkutelkaamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti