sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Daim-mansikkakakku


Nimipäivänäni päätin pitää kesäiset kakkukutsut ja tein tämmöistä hyvää!


Mitä tarvikkeita tarvitaan?
-kaksi muovikulhoa, kattila, pullasuti, nuolija, siivilä, sähkövatkain, puuhaarukka, lasi, lautanen.

Mitä aineksia tarvitaan?
Pohjaan:
2 lasia munia (n. kahdeksan)
2 lasia sokeria
2 lasia perunajauhoja
4 teelusikkaa leivinjauhetta

Kostutukseen:
maito + vaniljasokeri

Täytteeseen:
5 desiliraa vispikermaa
mansikkahilloa
mansikoita
sokeria ja vaniljasokeria kermavaahdon makeuttamiseen
1 levyllinen (200grammaa) Marabou Daim-suklaata

Koristeluun:
5 desilitraa vispikermaa
Daim- suklaapatukka (kaksi pientä tai yksi iso)
mansikoita


Ja sitten hommiin:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ( oikein kunnolla!)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan

3. Jaa taikina kahdelle leivinpaperoidulle pellille

4. Paista vuorotellen 225 asteessa n. 8 minuuttia

5. Anna jäähtyä

7. Vatkaa kermat (sekä täytteen että koristelun kermat) vaahdoksi, jaa ne kahteen eri kulhoon, mausta koristelukerma sokereilla ja laita se vielä jääkaappiin.

8. Sulata Daim-suklaa vesihauteessa ja sekoita ohuena nauhana täytteeseen tarkoitetun kermavaahdon joukkoon

9. Kostuta toinen torttulevy vaniljamaidolla pullasudin avulla

10. Lisää mansikkahilloa pohjalle ja sitten viipaloituja mansikoita.

11. Lisää mansikoiden päälle suklaakermavaahtoa

12. Lisää toinen torttulevy ja kostuta se kevyesti

13. Lisää päälle kermavaahto

14. Murskaa Daim-patukka (esim. kaulimella pamauttelet suljetun patukan päälle ja sitten avaat kuoren)

14. Koristele mansikkaviipaleilla ja Daim-rouheella

15. NAM!

1 kommentti: