tiistai 13. heinäkuuta 2010
mangojuustokakku
Mummuni oli tehnyt kerran tämän tyylistä ihanaa mangokakkua, joten päätin itsekkin kokeilla! Alkuperäinen ohje on mtv3 makuja netistä, mutta tätä ohjetta on paljon muokattu. Kakusta tuli unelmaisen pehmeää, mutta pohjasta tuli mielestäni liian ohut, joten laitan tähän teille kaksin kertaisen pohjan, niin tulee mehevämpi. Naminam kun oli raikasta ja hyvää!
Mitä tarvikkeita tarvitset: irtoreunainen-pohjainen kakkuvuoka, nuolija, kaksi kulhoa, kaksi lasia, lautanen, siivilä
Mitä aineksia tarvitset:
pohjaan:
- 2 munaa
- yksi desi sokeria
- yksi desi vehnäjauhoja
- yksi teelusikka leivinjauhetta
+ tilkka margariinia/öljyä vuoan pohjan voiteluun
täytteeseen:
- 6 liivatelehteä
- 1 desilitra mangotölkin lientä
- 3 purkkia vauvanruoka mangososetta
- 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
- 5 desilitraa kevyt vispikermaa
- 1 teelusikka vaniljasokeria
- reipas puoli desiä sokeria
kuorrute:
- 3 purkkia vauvanruoka mangososetta
- 4 liivatelehteä
koristeeksi:
- Säilykemangoa viipaleina
- hopeakuulia tms.
Näin homma etenee:
1. Aloita pohjasta! Vaahdota munat ja sokeri kunnolla vaahdoksi
2. Sekoita pohjan kuivat aineet ja lisää siivilän läpi munasokerivaahtoon
3. Kaada pohja voidellun irtoreunaisen vuoan pohjalle
4. Paista pohjaa 200- asteessa n. 6-8 minuuttia, kunnes sopivan ruskea. Älä polta!
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nosta hetkeksi kylmään
6. Sekoita täytteen mangososeet, sokerit ja tuorejuustot keskenään
7. Anna täytteen liivatteiden liota 10 minuuttia kylmässä vedessä.
8. Kuumenna desi mangotölkin lientä mikrossa
9. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan mangotölkin liemeen
10. Lisää liivateliemi mangojuustoseokseen ja lisää sitten siihen myös kermavaahto varovasti sekoittaen.
11. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään
12. Valmista kuorrute (kunhan kakku on ihan pikkuisen hyytynyt, että kuorrute pysyy päällä, eli samalla kertaa voit tehdä tämän silti): Liuota liivatteita n. 10 min. kylmässä vedessä
13. Ota mangososeista n. puoli desiä kulhoon ja kuumenna se.
14. Purista liivatteista ylim. vesi ja liuota ne kuumennettuun mangososeeseen
15. Lisää loppu mangosose
16. Kaada kuorrute tasaisesti hyydykekakun päälle
17. Anna hyytyä seuraavaan päivään asti.
18. Koristele mangoviipaleilla ennen tarjoilua
19. Nautiskele.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Huh, hullun hieno kakku. Tosi ässä blogi, hyvä Jenni ! Mahtavan näkösiä herkkuja. super
VastaaPoistat. Lonttinen
tuo kommentti piristi kyllä mieltä, kiitos! :>
VastaaPoistaT:Jenni