keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Sitruunalaku-muffinssit ja Nougatsuklaa-muffinssit


Teimme pikkusiskoni kanssa kahdenlaisia muffinsseja, koska piti saada jotain raikkaampaa ja jotain imelämpää! Ohjeesta tulee pienehköihin leivosvuokiin n. 40 muffinssia! (parikymmentä suklaista ja parikymmentä lakuista) Jos haluat puolet vähemmän, puolita ohje. Tai voithan toki tehdä pelkästään vain jompia kumpia! Perustaikinan ohje on otettu Ruoka Pirkka- lehdestä, mutta täytteet itse sovellettuja!

Mitä tarvikkeita tarvitaan:
-muovikulhoja kaksi, nuolija, uunipelti, sähkövatkain, Neljä ruokalusikkaa, leikkuulauta, 2 puukkoa, Kauha, muffinssivuokia 80 (kun laitat kaksi vuokaa päällekkäin saat tukevamman vuoan ja muffinit pysyvät nätimmin koossa.)

Mitä aineksia tarvitaan taikinaan?

- 400 grammaa margariiniä
- 4 desilitraa sokeria
- 6 kananmunaa
- 9 desilitraa vehnäjauhoja
- 4 teelusikkaa leivinjauhetta
- 3 teelusikkaa vaniljasokeria
- pikkuisen vajaa 4 desilitraa maitoa

Täytteisiin?

lakutäyte:
- yksi pussi Pandan täytelakuja
- puolikas sitruuna

suklaanougattäyte:
- kaksi patukkaa Maraboun Dubbel Nougat patukkaa
- 3 ruokalusikkaa kaakaota


Ja sitten leipomaan:

1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan, tehokkaasti vatkaten. Kun olet lisännyt kolme ensimmäistä kananmunaa, lisää 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja välillä (näin taikina ei juoksetu)

3. Sekoita kuivat aineet keskenään (loput vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri)

4. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa

5. Jaa taikina kahteen osaan

LAKUTAIKINA:
6. Pilko lakritsit puolikkaiksi. Sekoita toiseen taikinaan melkein koko pussillinen täytelakuja.

7. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori. Lisää lakutaikinaan 3 rkl sitruunanmehua ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori. Sekoita

8. Nostele taikina uuninpellille leivosvuokiin kahden ruokalusikan avulla.

SUKLAATAIKINA:
9. Lisää taikinaan 3 ruokalusikallista Dumle kaakaota ja sekoita. (jos käytät tummaa kaakaota, niin laita siivilänläpi!)

10. Nostele puolet suklaataikinastasi uuninpellille leivosvuokiin, eli jokaiseen vuokaan pikkuisen taikinaa (väliin tulee suklaapala ja sitten lisää taikinaa)

11. Pilko dubbel nougat patukat ensin puoliksi ja sitten paloittele molemmat patukat 10 palaan, eli yhteensä noin kahteenkymmeneenpalaan. (kannattaa ensin katsoa montako muffinssia taikinastasi tulee)

12. Laita jokaiseen muffinsivuokaan keskelle pala nougatpatukasta

13. Nostele lopputaikina nougatpalojen päälle. (Muffinssin sisään jää ikäänkuin nougatsydän)

14. Paista molemmat pellilliset vuorotellen 225 asteessa n. 15-20 min. Kunnes ovat saaneet väriä pintaan ja kypsyneet sisältä.

15. Herkuttele, voit halutessasi koristella esimerkiksi kermavaahdolla.

2 kommenttia:

  1. Jjes, kiitoksia paljon! Kaikki sitruunalaku-jutut on mun suosikkeja, joten noita muffinsseja pitää ehdottomasti kokeilla! :) Kiva tää sun blogi, täältähän löyty vaikka mitä ideoita! Ootko ikinä ajatellu, että leipomisesta/ruuanlaitosta vois tulla sulle ammatti? Musta tuntuu, että se ala olis kuin tehty sulle! :D

    - Terhi ;)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Terhi! Mukava kuulla! :) no joo, kieltämättä olis varmaan ihan hieno ammatti, mutta musta tuntuu että nautin leipomisesta enemmän harrastuksena! mutta eihän sitä koskaan tiedä mihin tämä elämä johdattaa! ;)

    -jenni

    VastaaPoista