keskiviikko 24. maaliskuuta 2010
Jauhelihamuffinssit (kevyehköt!)
Tällaista tänään. Nämä suolaiset muffinit käyvät sekä arkeen että juhlaan, pieneen nälkään tai vähän suurempaankin! Alkuperäinen ohje on vanhasta Yhteishyvälehden ruokamaailma vihkosesta, mutta tämä ohje on oma soveltamani! Ohjeesta tulee reilu 20 muffinia leivosvuokiin tehtyinä. Tein ohjeen kevyttuotteita käyttämällä!
Mitä tarvikkeita tarvitaan:
- Kaksi muovikulhoa, paistinpannu, lasta, raastinrauta (jos et osta valmista juustoraastetta), Muffinivuoat, uunipelti, kauha/isolusikka
Mitä aineksia tarvitaan:
- 400 grammaa naudanpaistijauhelihaa (rasvaa max. 10%)
- 4 ja puoli desilitraa vehnäjauhoja
- 1 ruokalusikka leivinjauhetta
- 1 teelusikka suolaa
- reipas 3 desilitraa kevyt juustoraastetta
- 5 ruokalusikkaa Chilillä maustettua tomaattimurskaa
- 2 kananmunaa
- 3 desilitraa rasvatonta maitoa
- vajaa desilitra juoksevaa margariinia
- pikkupurkki herkkusieniviipaleita
- tuoretta persiljaa
- sipulia (itsekäytin pakasteesta löytyviä sipulikuutioita)
- mausteita esim. suolaa, grillausmauste, mustapippuri, aromisuola, jauhelihamauste, pizzamauste
Näin homma etenee:
1. Ruskista jauheliha paistinpannulla
2. Lisää ruskistamisen loppuvaiheilla sipuli pannulle ja jatka ruskistamista
3. Ota pannu pois levyltä ja lisää haluamasi mausteet ja tomaattimurska
4. Anna jäähtyä
5. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja suola
6. Raasta juusto ja lisää jauhoseokseen
7. Hienonna persilja ja lisää juustojauhoseokseen
8. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito, munat ja margariini
9. Lisää munamaitorasvaseos jauhoseokseen varovasti sekoittaen
10. Sekoita varovasti jauheliha taikinaan
11. Mikäli haluat taikinaasi herkkusieniä lisää ne vielä viimeiseksi. Jos haluat vain osaan herkkusieniä, voit painella ne muffinivuokiin myös sen jälkeen kun taikina on jo jaettu vuokiin.
12. Jaa taikina vuokiin ja ripottele päälle pizzamaustetta
13. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes muhvinit ovat saaneet vähäsen väriä
14. Tarjoile esimerkiksi salaatin kanssa.
15. Nami!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mielenkiintoinen resepti ja justiinsa kokeilimme tätä reseptiä... Vaikutti todella hyviltä.
VastaaPoista