perjantai 2. huhtikuuta 2010
Mignon-sacherkakku
Pääsiäisen kunniaksi imelä herkkukakku! Sacherkakku, jossa on käytetty suklaan paikalla Mignon munia! Tämä ohje on ihan täysin itse sovellettu perus Sacherkakku ohjeesta (seitsemän tähden leivontakirja). Ja hei tämä kakku sopii myös täysin maidottomille! Resepti kaikille meille, jotka rakastavat Mignon munia!
Mitä tarvikkeita tarvitaan:
- Kaksi muovikulhoa, suklaan sulatus kippoja kaksi, Sähkövatkain, nuolija, kapusta, kattila, uuni, kakkuvuoka, siivilä, pullasuti,
Mitä aineksia tarvitaan:
pohjaan:
- yksi ja puoli Fazerin Mignon munaa (n. 75 grammaa)
- 50 grammaa juoksevaa margariinia
- 4 huoneenlämpöistä kananmunaa
- 2 desilitraa sokeria
- 1 teelusikka vaniljasokeria
- 4 reilua teelusikallista kaakaota
- 1 ja puoli desilitraa vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
täytteeseen:
- 2 desilitraa appelsiini mehua (kostutus)
- 300 grammaa aprikoosimarmeladia
kuorrutteeseen:
- kaksi ja puoli Fazerin Mignon munaa (n. 125 grammaa)
- 1 ruokalusikka öljyä
- n. 150 grammaa aprikoosimarmeladia
Näin homma etenee:
1. Sulata pohjaan tulevat Mignonmunat vesihauteessa ja lisää margariini sekaan
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3. Sekoita keskenään kuivat aineet eli; vehnikset, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja kaakaojauhe
4. Lisää jauhoseos siivilän läpi munasokerivaahtoon
5. Lisää sula suklaa taikinaan ja sekoita tasaiseksi
6. Voitele ja korppujauhota vuoka (vetävyys n. 1,5 litraa)
7. Paista 175 asteessa uunissa alatasolla n. 35 minuuttia
8. Anna jäähtyä. Jos täytät vasta seuraavana päivänä, säilytä jääkaapissa.
9. Leikkaa kakku keskeltä halki (jos tulee tosi kuohkea, voit leikata kaksikin väliä)
ja kostuta pohjat appelsiinimehulla
10. Levitä väliin aprikoosimarmeladia
11. Sulata kuorrutteen Mignon munat vesihauteessa ja lisää sekaan öljy
12. Sivele suklaakuorrutus joka puolelle kakkua
13. Koristele esimerkiksi aprikoosimarmeladi viivoilla
14. Parasta tulee kun annat kakun maustua jääkaapissa yön yli, mutta voit toki tarjota hetikin.
15. Nautiskelkaamme! Hyvää pääsiäistä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti