lauantai 9. kesäkuuta 2012

Vadelmainen suklaakakku


Tämä resepti on aivan samanlainen kuin aikaisempi Vadelmasuklaaleivokset resepti, mutta se on tehty kaksinkertaisena kakuksi.

Toimii myös kakkuna ja oli ihanan raikasta ja suklaista samaan aikaan. Ihan pikkuisen taikinamaisemmaksi olisi saanut jäädä, paistoin hieman liian kypsäksi.. mutta hyvvää se silti oli!
(Ohjeen alkuperäinen muffini versio Kodin Kuvalehdestä. Ohje on suoraan sama (paitsi vaihdoin voin margariiniksi ja kaksin kertainen) kuin täällä http://www.kodinkuvalehti.fi/ruoka/resepti/1971/vadelmasuklaaleivos)

 Ohje on maidoton, mikäli tekee maidottomaan margariiniin.

Tämmöisiä aineksia tarvitaan:
 - 100 grammaa juoksevaa maidotonta margariinia
- 8 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 4 kananmunaa
- 2 desilitraa sokeria
- 1 desilitraa vehnäjauhoja
- 400-500 grammaa suomalaisia pakastevadelmia + ripaus sokeria
- juoksevaa maidotonta margariinia vuoan voiteluun
Lisäksi: Maidotonta vaniljakastiketta tai Tofuline-jäätelöä (mikäli ei tarvitse olla maidotonta, niin sitten voit toki ihan tavallisia käyttää..)

Ja näin leivotaan:
1. Sekoita margariinin sekaan tumma kaakaojauhe

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää vaahtoon kaakaomargariini ja nostele kevyesti sekaisin.

4. Lisää vehnäjauhot ja sekoita kevyesti, mutta nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

5. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka margariinilla

6. Laita kakkuvuoan pohjalle vadelmat ja ripsottele päälle sokeria

7. Kaada suklaataikinaa vadelmien päälle.

8. Paista uunissa 175 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes kakun pinta tuntuu kiinteältä. Kakku saa jäädä sisältä hieman valuvaksi. Anna jäähtyä hetki. Tarjoile lämpiminä esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

 9. Nauttikaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti