perjantai 6. huhtikuuta 2012

Rahkapiirakka



Tässä olisi keväisiin kahvitteluhetkiin ihana leivonnainen! Löysin tämän helpon ja hyvän ohjeen kevään Kotivinkki lehden Taikinaterapiaa osiosta, ohje on siis kopioitu, paitsi lisäsin vielä itse vaniljakreemiä täytteen päälle. Päälle voit laittaa persikoita kuten alkuperäisessä ohjeessa tai tehdä minun kehittelemän vaihtoehdon. Toinen kuvista pelkällä persikalla ja toinen hedelmätäytteellä.

Näitä aineksia tarvitset piirakkaan:

pohjaan:
- 150 grammaa voita tai margariiniä
- 1 desilitra sokeria
- 1 kananmuna
- 2 ja puoli desilitraa vehnäjauhoja
- 1 desilitra kaurahiutaleita
- rasvaa vuoan voiteluun

täytteeseen:
- 1 purkki (250 grammaa) maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1 desilitra sokeria
- 1 teelusikallinen vaniljasokeria
- 1 desilitra maitoa
- 1 osa vaniljakreemijauhetta ja 2 osaa kylmää vettä, elikkäs vaikka 0,5 desiä vaniljakreemijauhetta ja 1,5 desiä vettä.

päälle:
- persikoita paloiteltuina

tai vaihtoehto hedelmäseos:

- persikkaa, ananasmurskaa, passionhedelmää, mangopilttiä


ja näin helppoa se on:

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.

3. Sekoita jauhot ja hiutaleet taikinaan, sekoita tasaiseksi.

4. Voitele piirasvuoka tai irtopohjavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

5. Valmista täyte: sekoita keskenään rahka, maito, kananmuna ja sokerit. Lisää seos taikinan päälle.

6. Valmista vaniljakreemi, vatkaa kreemijauhetta ja kylmää vettä tasaiseksi kreemiksi noin 5 minuuttia ja levittele, valuta esimerkiksi raitoja, täytteen päälle.

7. Paista piirakkaa 200-asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

8. Valmista päällinen, sekoita hedelmät keskenään ja pilko sopiviksi paloiksi.

9. Valuta päällisen hedelmät ja levittele hieman jäähtyneen piiraan päälle.

10. Nautiskele! Aurinkoa!

2 kommenttia:

  1. onpas sulla herkullinen blogi ♥

    pakko kysyä, miten sulla riittää aika ja jaksaminen leipomiseen?
    kunpa itsekin jaksaisin tehä kaikkea noin ihanaa D:

    rakastuin tähän blogiin ensisilmäyksellä, omnomnom <3

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos sinulle Chloe! :>

    Hyvä kysymys, nyt en ookkaan mitään uutta leipoillut vain vanhoja samoja, joten blogi ei ole lähiaikoina päivittynyt.. :D mutta niin leipominen on minulle yhdenlainen rentoutus "taikinaterapiaa" on niin ihana sotkea ja tehdä luovia asioita :D heh. (näkisitpä keittiöni leipomisen aikana.. ) niin ja tottakai kun on herkkusuu, niin se herkutteluhan siinä sitten on se pääasia. :P

    Aurinkoa kesään! muista herkutella! ;) -yen

    VastaaPoista