maanantai 12. maaliskuuta 2012

Vadelmasuklaaleivokset


Uusi kevään rakkaus on löytynyt, voi että tämä on herkkua! Suklaasuun suosikki leivos.
Löysin tämän ohjeen Kodin Kuvalehdestä. Ohje on suoraan sama (paitsi vaihdoin voin margariiniksi) kuin täällä http://www.kodinkuvalehti.fi/ruoka/resepti/1971/vadelmasuklaaleivos

Ihan todella onnistunut ja herkullinen resepti, enemmän kuin suosittelen!
Tein leivokset pienehköihin silikonisiin muffinivuokiin, joten leivoksia tuli 9 kappaletta. Leivokset voi tehdä myös vaikka pieniin uunin kestäviin kahvikuppeihin.
Ohje on maidoton, mikäli tekee maidottomaan margariiniin.

Näitä aineksia tarvitaan:

- 50 grammaa juoksevaa maidotonta margariinia
- 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 kananmunaa
- 1 desilitraa sokeria
- puoli desilitraa vehnäjauhoja
- 3 desilirtaa suomalaisia pakastevadelmia + ripaus sokeria
- juoksevaa maidotonta margariinia vuokien voiteluun

Lisäksi:
Maidotonta vaniljakastiketta tai Tofuline-jäätelöä (mikäli ei tarvitse olla maidotonta, niin sitten voit toki ihan tavallisia käyttää..)

Ja näin leivotaan:

1. Sekoita margariinin sekaan tumma kaakaojauhe

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää vaahtoon kaakaomargariini ja nostele kevyesti sekaisin.

4. Lisää vehnäjauhot ja sekoita kevyesti, mutta nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

5. Voitele vuoat kevyesti margariinilla.

6. Nostele vuokiin pakastevadelmat + ripaus sokeria.

7. Kaada suklaataikinaa vadelmien päälle.

8. Paista uunissa 175 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes paistoksen pinta tuntuu kiinteältä. Leivokset saavat jäädä sisältä valuvaksi. Anna jäähtyä hetki. Tarjoile lämpiminä esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

9. Nauttikaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti