torstai 1. maaliskuuta 2012
Hedelmäinen suklaatäytekakku
Tällä ohjeella valmistat mehevän, kostean herkullisen suklaakakun, jossa on myös raikkaiden hedelmien maku, mmmm, suosittelen kokeilemaan!
Mitä aineksia tarvitaan:
Pohjaan:
- 100 grammaa margariinia
- 4 kananmunaa
- 2 desilitraa sokeria
- 4 ruokalusikkaa tummaa kaakaojauhetta
- 200 grammaa tummaasuklaata
- 1,5 desilitraa vehnäjauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
Kostutukseen:
- appelsiini-mango mehua
Täyteeseen:
- 3-4 banaania
- 5 desilitraa vispikermaa
- 1 paketti (200 grammaa) appelsiinituorejuustoa
- 1 purkillinen vauvansose Mango-pilttiä
- 200 grammaa maitosuklaata
- 2 ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta
- noin 4 ruokalusikallista Lemon curd- sitruuna tahnaa
Koristeluun:
- 5-6 desilitraa vispikermaa
- 2 ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta
- sokeria maun mukaan
- hedelmiä; kiiviä, mandariinilohkoja, karambolaa, viinirypäleitä, kirsikoita tms.
Ja näin leivotaan:
1. Ota n. 24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja voitele ja jauhota se korppujauhoilla
2. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
3. Sulata ensin margariini ja lisää suklaa siihen sulamaan sekaan
4. Lisää munasokerivaahtoon hieman jäähtynyt suklaamargariiniseos
5. Sekoita kuivat aineet keskenään
6. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi
7. Sekoita
8. Kaada tasainen taikina vuokaan
9. Paista 175 asteessa noin 45 min.
10. Kumoa kakku kun se on jäähtynyt
11. Leikkaa kakku kolmeen osaan
12. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää vaniljakreemijauhe siivilänläpi ja sekoita.
13. Lisää kermavaahtoon appelsiinituorejuusto
14. Sulata maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa, anna hieman jäähtyä, sekoita appelsiinituorejuustokermavaahto kolmessa osassa sulan suklaan sekaan, sekoita hyvin tasaiseksi.
15. Litsi banaanit soseeksi
16. Kostuta ensimmäinen kakkulevy mehulla, (jätä kakun alimpana paistunut "pohja" päällimmäiseksi, helpottaa koristelua) lisää päälle banaanisose ja tuorejuustosuklaakermavaahtoa
17. Lisää toinen levy ja kostuta sekin ja lisää mangosose sekä tuorejuustosuklaakermavaahtoa
18. Levitä päällimmäisen kakkulevyn sisäpinnalle Lemon Curd-tahnaa, laita se kakun päälle ja kostuta
19. Vatkaa kakun päälle tuleva kerma vaahdoksi ja lisää siihen siivilän läpi vaniljakreemijauhe, mausta makusi mukaan sokerilla
20. Levitä kermavaahtoa tasaisesti koko kakun pinnalle
21. Pursota reunat kermavaahtopursotuksilla, itse käytin Städter 15 mm lehti tyllaa.
22. Koristele hedelmillä
23. Halutessasi viimeistelyksi voit suihkuttaa leivontaan tarkoittettua kimallesprayta kakun reunoille ja päälle (http://www.ullanunelma.fi/product_details.php?p=2472)
24. Anna kakun maustua muutama tunti ennen tarjoilua tai seuraavaan päivään jääkaapissa.
25. Nauttikaamme!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti