lauantai 10. maaliskuuta 2012

pullakakku


Tähän ihanaan, pehmoiseen reseptiin löysin ohjeen seuraamastani lemppari leivontablogista Kinuskikissasta linkki tässä http://www.kinuskikissa.fi/laskiaisen-pullakakku/?sliderpage=2&ref=0
Tutustukaa Kinuskikissa.fi, ihan mielettömän ihana leivontablogi kuvallisine resepteineen, suosittelen!!
Kakun resepti on suoraan kopioitu Kinuskissalta, mutta koristelu on erilainen.
Kakku on vähän kuin "pappilan hätävara" hyydytettynä versiona. Kakku siis kootaan kulhoon, hyydytetään ja sitten keikautetaan ylösalaisin.

Pohja:
- n. 600 grammaa pullasiivuja

Kostutus:
- 2 desilitraa maitoa
- 2 teelusikkaa vaniljasokeria

Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 4 desilitraa kuohukermaa (tai vispikermaa)
- 1 ruokalusikkaa vaniljasokeria
- 500 grammaa Valio Vanilla -vaniljakastiketta ( pitää olla VANUKASMAINEN!)
- puoli desilitraa vettä
- vadelmahilloa

Koristelu:
- noin 3 desilitraa vispikermaa
- sokeria + vaniljasokeria
- sokerimassasta tehty ruusu
- suklaa lehtiä
- leivontaan tarkoitettua spray kimalletta



Ja näin kokoat kakun:

1. Vuoraa kelmulla noin 3 litran pyöreäpohjainen lasivuoka/kulho

2. Laita liivatelehdet likoamaan kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen

3. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla

4. Laita vaniljakastike toiseen kulhoon

5. Kuumenna vesi, purista lionneet liivatelehdet ja sekoita ne kuumaan veteen yksi kerrallaan.

6. Sekoita liivatevesi vaniljakastikkeeseen

7. Yhdistä vaniljakastikeliivateseos ja kermavaahto keskenään

8. Leikkaa pullapitko viipaleiksi ja aloita latomaan vuoan pohjalle ensimmäinen kerros pullasiivuja, joudut leikkaamaan myös sopivan muotoisia "täyte viipaleita"
vuoan muodon mukaan.

9. Kostuta ensimmäinen kerros vaniljasokerimaito-seoksella

10. Lisää päälle vadelmahilloa ja vaniljakastikekermavaahtoa

11. Lisää uusi kerros pullasiivuja, kostuta, laita vadelmahilloa ja vaniljakastikekermavaahtoa

12. Jatka edellisen kohdan tavoin kunnes vuoka on täynnä, jätä viimeiseksi kerrokseksi pullasiivukerros.

13. Peitä vuoka kelmulla.

14. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia

15. Kun kakku on hyytynyt kumoa se tarjoilulautaselle

16. Vatkaa koristelukerma ja mausta se sokereilla makusi mukaan

17. Koristele kakku kermalla

18. Koristele haluamallasi tavalla esim. leivontaan tarkoitetulla kimalle spraylla ja sokerimassa ruusuilla

19. Herrkuttele hyvän kahvin tai kaakaon kera!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti