sunnuntai 9. tammikuuta 2011

konvehti mutakakku


Onko sinullekkin jäänyt konvehtirasioita pyörimään joulunajoilta kaappiin, eivätkä ne enää konvehteina maistu? ei hätää, nimittäin olen keksinyt ratkaisun tähän ongelmaan, sen nimi on KONVEHTI MUTAKAKKU! ai että tuli hyvää!
Käytin itse Pandan juhlapöydän konvehteja, mutta toki mitkävain suklaakonvehdit sopivat! Elikkäs otin siitä pandan 300gramman rasiasta kaikki muut suklaat käyttöön, paitsi minttu, ananas ja marmeladisuklaat.
Suosittelen kokeilemaan, ja vaniljajätsiä sitten kaveriksi, aiai!
Ohjeeksi löysin Fazerin sivuilta löytyvän suklaa Mudcake ohjeen!


Mitä aineksia tarvitaan?

- n. reipas 200 grammaa hyviä suklaakonvehteja
- 200 grammaa (eli n. 2 desiä) juoksevaa margariinia
- 4 kananmunaa
- 2 desilitraa sokeria
- 2 ja puoli desilitraa vehnäjauhoja
- 1 teelusikka leivinjauhetta
(korppujauhoja ja margariinia vuoan voiteluun ja jauhottamiseen)

1. Laitappa uuni lämpenemään 20O asteeseen

2. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi

3. Sulata suklaa vesihauteessa (iso kattila kuumaa vettä,sulamaton pikkukulho siihen sisälle, jossa suklaa sulaa vesihöyryn ansiosta. Älä polta sormiasi!)

4. Lisää sulaan suklaan sekaan margariini ja sekoita sekin mukaan vielä vesihauteessa

5. Kaada sula suklaaseos munasokerivaahtoon ja sekoita

6. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään

7. Lisää jauhoseos suklaaseokseen varovasti sekoittaen

8. Voitele n. 25cm kokoinen irtopohjavuoka ja jauhoita se korppujauhoilla

9. Kaada taikina kakkuvuokaan

10. Paista uunissa alatasolla 200-asteessa n. 20-25 minuuttia

11. Tarjoile lämpimänä. (Mudcaken idea on jäädä keskeltä "raaksi" taikinamaiseksi ja reunoilta kakkumaisemmaksi)
Jos tarjoilet kakun vasta myöhemmin valmistuksesta voit jäähdyttää kakun ennen tarjoilua, huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa ja lämmittää sitten mikrossa juuri ennen tarjoilua. Toimii parhaiten vaniljajätskin kera!

12. Herkutelkaamme!

1 kommentti:

  1. En kestä, söin just 200grammaa suklaata (!!??) ja silti rupes tekee tota mieli. Liian herkullista..
    -V, joka odottaa sua Helsinkiin!

    VastaaPoista