maanantai 4. lokakuuta 2010
Scwarzwaldsacher- kakku
Luokkakaverini suositteli Dr. Oetkerin sivuilta löytyvää Schwarzwaldinkakku-ohjetta! Päätin kokeilla ja sotkea myös Sacherkakkua (eli suklaakuorrutteen) ja omaa sovellusta (kostutus ja osa täytteestä) hieman mukaan. Voin sanoa, että tämä kakku oli täydellistä! Mutta kuitenkin aikuiseen makuun, lapsille ehkä liian voimakas makuelämys! :D suosittelen suurella sydämellä!
Mitä aineksia tarvitaan:
Pohjaan:
- 100 grammaa margariinia
- 4 kananmunaa
- 2 desilitraa sokeria
- 4 ruokalusikkaa tummaa kaakaojauhetta
- 200 grammaa tummaasuklaata
- 1,5 desilitraa vehnäjauhoja
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
Kostutukseen:
- vajaa puolidesiä purkkikirsikoiden sokeriliemeä + 1,5 desiä vettä
(vaihtoehtona toimisi varmasti myös esimerkiksi Dr.pepper limppari)
Täyteeseen:
- 150 grammaa kirsikkahilloa + 1 teelusikka kanelia
- 2,5 desilitraa vispikermaa
- 1 paketti (200 grammaa) maustamatonta tuorejuustoa
- puoli desilitraa tomusokeria
- 2 teelusikkaa vaniljasokeria
Koristeluun:
- 150 grammaa tummaasuklaata
- reilu loraus margariinia
Ja näin leivotaan:
1. Ota n. 24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja voitele ja jauhota se korppujauhoilla
2. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
3. Sulata ensin margariini ja lisää suklaa siihen sulamaan sekaan
4. Lisää munasokerivaahtoon hieman jäähtynyt suklaamargariiniseos
5. Sekoita kuivat aineet keskenään
6. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi
7. Sekoita
8. Kaada tasainen taikina vuokaan
9. Paista 175 asteessa noin 45 min.
10. Kumoa kakku kun se on jäähtynyt
11. Leikkaa kakku kolmeen osaan
12. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri
13. Sekoita kirsikkahillo ja kaneli keskenään
12. Kostuta ensimmäinen levy, lisää siihen kirsikkahillokaneliseosta ja tuorejuustokermavaahtoa
13. Lisää toinen levy ja kostuta sekin ja lisää kirsikkahillo+kaneliseos sekä tuorejuustokermavaahtoa
14. Lisää päällimmäinen kakkulevy ja kostuta sekin
15. Sulata suklaa ja margariini kattilassa (lisää margariinia sopivassa suhteessa, että siitä tulee kuorrutteeseen sopivan notkeaa)
16. Valuta sulasuklaa kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla
17. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
18. Nautiskele hyvän kahvin/teen kanssa. aiai!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
SIIIS tämä oli yhtä maailman maukkainta kakkua :)
VastaaPoista-sohovi