keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Letut


Lätyt, räiskäleet, ohukaiset, plätärit taikka vaan ihan perus letut! Tässä teille ihan perusohje, joka on todella toimiva ja helppo paistoinen! Löysin tämän ohjeen aikoinaan kotikokki.net sivustoilta ja olen kirjoittanut ohjeen omaan reseptikirjaani nimellä "tosi hyvät letut" ja se nimi pitää aivan paikkaansa ;) Tästä ohjeesta tulee n. 20 lettua ja jos haluat puolet vähemmän niin puolita ohje. Mutta eikös se ole niin, että liian vähästä tulee vain paha mieli?!


Mitä tarvikkeita tarvitset:
- muovikulho, desimitta, teelusikka, ruokalusikka, vispilä, paistinpannu, paistinlasta, isolautanen..

Näitä aineksia tarvitset n. 20 letun taikinaan:

1 litra maitoa
4 kananmunaa
6 desilitraa vehnäjauhoja
6 ruokalusikkaa sokeria
2 teelusikkaa suolaa
2 teelusikkaa vaniljasokeria
+ margariinia/voita paistamiseen
+ sokeria letun päälle

Näin teet taikinan:

1. Riko munat kulhoon ja riko munien rakenne vispilällä

2. Lisää puolet maidosta, sokerit ja suola ja sekoita

3. Lisää jauhot ja sekoita tehokkaasti

4. Lisää loput maidot ja sekoita

5. Anna taikinan levätä n. 10 min ennen paistamista ( siivoa vaikka sotkut sillävälin ;) )

6. Paista rasvassa paistinpannulla molemmin puolin sopivan ruskeiksi

7. Kun käännät letun lautaselle ripauta heti päälle sokeria

7. Tarjoile lämpiminä esim. hillon ja kermavaahdon kera!
Lisävinkkinä myös ystävältäni oppima vinkki: sitruunamehu ja sokeri ovat herkullinen yhdistelmä letun päälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti