lauantai 3. huhtikuuta 2010

maitosuklaa mutakakku



Tein tällaista mutakakkua, joka on vielä täyteläisempää kuin edellinen blogista löytyvä mutakakku-ohje, sillä tässä tapauksessa on paljon enemmän kaikkea. Suklaana käytin Fazerin sinistä maitosuklaata.


Mitä tarvikkeita tarvitaan;
- kaksi muovikulhoa, suklaansulatus kippo, irtopohjainen vuoka (pienehkö. esim. halkaisija 24 cm), pullasuti, kattila, sähkövatkain, nuolija, kapusta

Mitä aineksia tarvitaan:

- 200 grammaa margariinia
- 200 grammaa Fazerin sininen- suklaata (muukin käy!)
- 4 munaa
- 4 desilitraa sokeria
- 3 desilitraa vehnäjauhoja
- 2 ruokalusikkaa vaaleaa kaakaota
- 2 teelusikkaa vaniljasokeria
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta

Ja sitten leipoilemaan:

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen vuoka

2. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen rasva

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

4. Sekoita kuivat aineet keskenään

5. Sekoita kuivat aineet taikinaan yhdessä suklaarasva seoksen kanssa

6. Kaada vuokaan

7. Paista 175 asteessa n. 45-50 min, (jos teet leveämmässä vuoassa paistoaika saa olla hieman lyhyempi) kunnes kakku on saanut hieman väriä (Kakun kuuluu olla sisältä "löysää" mutta reunoilta hyvin paistunutta)

8. Koristele haluamallasi tavalla esim. tomusokerilla tai suklaakarkeilla. (Itse laitoin vähän ennen paistoajan loppumista tuohon päälle pikku suklaamunia, että nekin sulahtavat sisältä hieman)

8. Nauttikaa juuri uunista otettuna, lämpimänä, esimerkiksi vaniljakermajäätelön kera, mmm. you`ll love it!

2 kommenttia: