sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Appelsiinisuklaa-Muffinssit


Löysin Dansukkerin sivuilta aivan ihanan Appelsiinisuklaamuffinssien ohjeen. (alkuperäinen ohje täällä: http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/suklaa-appelsiinimuffinit.aspx) Tein ohjeen kokonaan maidottomana. Minulla ei ollut tuota fariinisokeria, niin vaihdoin sen sokeriin ja tummaan siirappiin. En kuorruttanut muffineita millään, sillä minusta ne olivat ilman kuorrutusta jo tarpeeksi makeita ja täyteläisiä. Tuli ihanan meheviä, sellaisia kostean mudcakemaisia ja niiiiin hyviä muffinsseja! Ja nämä maistuvat superhyviltä myös jääkaappikylminä! Tämä ohje on tosi helppo.
Ohjeella tulee n. 12 muffinssia.

Mitä aineksia tarvitaan:

- 1,5 desilitraa sokeria
- 1,5 desilitraa tummaa siirappia
- 3 ja yksi neljäsosa desilitraa vehnäjauhoja
- 1 desilitra tummaa kaakaojauhetta
- 1 ruokalusikka vaniljasokeria
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
- 150 grammaa maidotonta margariinia (käytin Flora Cullinesseä)
- 2 kananmunaa
- 1 appelsiini (1 desilitra mehua + kuoret)

Ja näin helppoa on valmistus:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja tee syvennys seoksen keskelle
2. Pese appelsiini huolellisesti, kuivaa ja raasta kuori.
3. Purista appelsiinista 1 desilitra mehua
4. Lisää juokseva margariini, kananmunat, siirappi, appelsiininkuoriraaste sekä appelsiinistä puristettu mehu kuivien aineiden joukkoon siihen syvennykseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
5. Annostele taikina muffinivuokiin.
6. Paista 200-asteessa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
7. Herkuttele hyvän juoman kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti