torstai 18. heinäkuuta 2013

Mansikkakirsikka Pavlova





Blogini ensimmäisiin ohjeisiin kuuluu myös tämä lempi reseptini, pavlova kakku. Edellisessä ohjeessani tein kakusta koko pellin kokoisen. Nyt halusin tehdä pienemmän kesäversion, joten tämä pohjan resepti löytyi Olivia-lehden resepteistä. Täytteen kehittelin itse. Makea marenki yhdistettynä kermavaahtoon, rahkaan, marjoihin ja kinuskiin... voin kertoa, että toimii!

Näitä tarvitset kakkuun:

pohjaan:

- 4 kananmunan valkuaista
- 2 ja puoli desilitraa hienoasokeria
- 2 teelusikkaa perunajauhoja
- 1 teelusikka sitruunamehua

täytteeseen:

- 5 desilitraa vispikermaa
- puolikas - yksi purkki rahkaa makusi mukaan
- vaniljasokeria
- sokeria
- Valio Vanilla täyteläisen pehmeää kinuskikastiketta reeeeilu loraus makusi mukaan

päälle:

- mansikoita
- kirsikoita 

ja näin valmistat kakun:

1. Kuumenna uuni 125-asteiseksi

2. Erottele valkuaiset kulhoon

3. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.

4. Lisää puolet sokereista valkuaisvaahtoon ja vatkaa voimakkaasti

5. Sekoita toinen osa sokereista perunajauhon kanssa sekaisin. Lisää vähitellen valkuaisvaahtoon, kokoajan vatkaten.

6. Vatkaa seosta kunnes se on kiiltävän valkoista ja "kovaa".

7. Sekoita sekaan sitruunamehu

8. Nostele marenkivaahtoa levinpaperin keskelle ympyrän muotoon

9. Paista 1 tunti 30 minuuttia uunin keskitasolla.

10. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa ennen tarjoilua.

11. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen rahka, sokerit ja kinuskikastike. Levitä täyte marenkipohjan päälle.

12. Koristele tuoreilla mansikoilla ja kirsikoilla.

13. Herkutelkaamme!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti